GELECEĞE ÖNCÜ NESİLLER PROGRAMI ANKARA’DA

ÖNDER’in gerçekleştirdiği “Geçmişten Geleceğe Öncü Nesiller” Programı katılımcıların yoğun ilgisi ile devam ediyor.

GELECEĞE ÖNCÜ NESİLLER PROGRAMI ANKARA’DA
 Ankara, MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 10.00’da başlayan program bugün saat 16.00’a kadar devam edecek.

İmam Hatip Okullarının geleceğinin konuşulduğu ve yol haritalarının çıkarılacağı programın açılış konuşmasını yapan ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut Ankara içinden ve dışından gelerek salonu dolduran tüm dinleyicilere ve katılımcılara teşekkür etti.

İmam Hatipler olarak son yüzyılı her biri yaklaşık 40-50 yıl süren temelde üç alt zaman dilimine ayırabileceğimizi söyleyen Korkut konuşmasını şöyle sürdürdü; “İlk dönem, Osmanlı son devrinde medrese geleneğinden evrilerek, dönüşerek Medresetü’l-Eimme ve’l-Huteba’ların açıldığı İmam Hatiplerin ‘mayalanma dönemi’; sonraki dönem Merhum Mahmud Celaleddin Ökten Hocaefendi ile Merhum Tevfik İleri’nin öncülüğünde İmam Hatip Liselerinin birçok sıkıntı ve risk altında açılmasıyla başlayan, ancak birçok engellerle de karşılaştığımız ‘kuruluş ve varoluş dönemi’; şu an içinde olduğumuz henüz daha taze olan dönem ise İmam Hatiplerin önündeki hukuki ve siyasi engellemelerin kalktığı, milletin hür teşebbüsü olarak ortaya çıkan İmam Hatip projesinin devlet aklı tarafından da kabullenildiği ve sahiplenildiği, diğer İslam ülkeleri tarafından da bir eğitim modeli olarak takdir ve kabul gördüğü ‘hizmet ve yaygınlaşma dönemi’dir.

İçinde bulunduğumuz dönem milletimizin derin irfanından süzülen himmet ve gayretlerle bin bir emek ve çabayla, fedakarlıklarla, neredeyse tamamen sivil olarak vücuda getirilen bu okulların yine aynı aşk ve heyecanla mahiyet ve keyfiyet itibarıyla geliştirildiği, zenginleştirildiği bir dönem olacak gibi görünüyor. Böylesi bir ortamda âlimlerimizin ve aydınlarımızın İmam Hatip üzerine soğukkanlı, tarafsız, ilmi analiz ve kritiklerine son derece büyük bir ihtiyaç vardır. Bugüne kadar millet namına dinine, kültürüne, medeniyetine, tarihine sahip çıkma uğrunda yürütülen mücadelenin hakiki bir kazanıma dönüşmesi için sürdürülebilir somut eylem planlarına ve projelere eğilmek zorunluluğu vardır. Bugünkü salon toplantımızı da bu çabalardan biri olarak görüyorum: inşallah, hem nebevi gelenekte Efendimizin eğitim siyaseti ve insan yetiştirme stratejileri üzerine bu sahada önde gelen alimlerimizden muhterem hocamızı dinleyeceğiz, hem de Türkiye’nin, bölgenin ve dünyanın mevcut ve gelecek şartları altında İmam Hatiplerin yeri ve rolünü ülkemizin önde gelen yazar, düşünür ve aktivistlerinin gözünden kritik etmek imkanı bulacağız.

Son dönemde İmam Hatipler üzerine eleştiriler yaparak olumsuz algı oluşturmak isteyenler var. Fakat bu milletin kadim geçmişine yaslanan ve emeğinin karşılığı olan İmam Hatipler var olduğu günden bu yana hizmet etmektedir ve bundan sonraki dönemde de bu hizmetler artarak devam edecektir. Bu zamana kadar üzerinde mühendislik oyunları oynanan ve büyük zorluklarla mücadele etmek zorunda kalan İmam Hatipler bundan böyle daha çok niteliğe odaklanacak ve bu milletin geleceğinde söz sahibi olmaya devam edecektir.”

Hüseyin Korkut’un ardından pek çok STK temsilcisinin de konuşma gerçekleştirdiği program gün boyunca yazar, akademisyen ve düşünürlerin İmam Hatip Okulları’nın yeri ve önemi hakkında yapacağı sunumlar ile sürecek.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209