DÜNYANIN ELÇİLERİ İSTANBUL’DA

6. Uluslar arası Öğrenci Buluşması 13 Nisan Cumartesi Günü İstanbul Feshane’de başlıyor! Türkiye genelinde 13 farklı ilde gerçekleştirilen 6. Uluslar arası Öğrenci Buluşması bu hafta sonu İstanbullularla buluşacak.

DÜNYANIN ELÇİLERİ İSTANBUL’DA

DÜNYANIN ELÇİLERİ İSTANBUL’DA

6. Uluslar arası Öğrenci Buluşması 13 Nisan Cumartesi Günü İstanbul Feshane’de başlıyor! Türkiye genelinde 13 farklı ilde gerçekleştirilen 6. Uluslar arası Öğrenci Buluşması bu hafta sonu İstanbullularla buluşacak.

Organizasyonu, Uluslar arası Öğrenci Dernekleri Federasyonu UDEF düzenliyor.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF), üniversite eğitimi için ülkemizi tercih eden uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmak, onları tanımak, birbirleriyle kaynaştırmak, eğitim ve öğretim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri maddi ve manevi ihtiyaçların çözümüne ortak olmak ve ülkemizde edindikleri birikimleri farklı coğrafyalara taşıyabilmelerini sağlayabilmek amacıyla kurulan 16 Uluslararası Öğrenci Derneği’nin oluşturduğu çatı niteliğindeki bir kuruluş.

81 Ülkeden binlerce öğrenci Türkiye ile kucaklaşıyor!

81 ülkeden binlerce Uluslararası Öğrenci 13 şehrin en önemli meydanlarında kendi kültürlerini yansıtan eşyalar, yerel kıyafetleri tanıtacak, yerel yiyecek ve içeceklerinden ikramlar yapacak ve sahne gösterilerinde bulunacaklar.

13-15 Nisan tarihlerinde İstanbul’da başlayacak olan 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması her hafta sonu başka bir şehirde olmak üzere sırasıyla Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Isparta, İzmir, Eskişehir, Konya, Trabzon, Samsun, Çanakkale ve Kayseri’de düzenlenecek.

Uluslararası Öğrenci Buluşmaları bu yıl Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı himayelerinde Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle organize ediliyor.

29 sivil toplum kuruluşu desteğiyle gerçekleşecek 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması 13 Nisan- 2 Haziran tarihlerinde 13 şehirde düzenlenecek. Organizasyonun açılışı 13 Nisan saat 11.00’da İstanbul Feshane’de yapılacak. Ülkelerden kültürel objelerin sergileneceği, standların yer alacağı programda Uluslararası Öğrenci Buluşmasına destek veren STK’lar da stand açacak.

UDEF’e bağlı ve öğrenci buluşmasının organizatörlerinden biri de Sefire-i Alem Uluslar arası Öğrenci Derneği. Onu diğer derneklerden ayıran en önemli özelliği Sefire-i Alem’in misafir bayan öğrencilerle ilgilenmesi.

"SEFİRE-İ ALEM", DÜNYANIN BAYAN ELÇİLERİ

Dünyanın bayan elçileri anlamına gelen Sefire-i Alem, adından da anlaşılacağı üzere Türkiye’de eğitim alan bu öğrencilerin ülkelerine döndüğünde dostluk ve kardeşlik değerlerinin birer elçisi olmalarını hedefliyor.

Sefire-i Alem, ‘İnsan bilmediğinin yabancısıdır, bilmek önyargıları kaldırır yabancılık duygusunu sonlandır’ düşüncesini benimseyerek ‘Biz Bir Milletiz’ sloganı ile yola çıktı. Ümitleri, yeryüzünde iyiliği yaygınlaştırmaya ve adaleti hakim kılmaya yönelik çalışan nesillerin yetişmeye devam etmesi.

GELENEKSEL MİSAFİRPERVERLİK ANLAYIŞININ BİR GEREĞİ

Sefire-i Alem Uluslararası Öğrenci Derneği, dünyanın değişik ülkelerinden Türkiye'ye yüksek öğrenim maksadıyla gelen misafir kız öğrencileri himaye etmek, geleneksel misafirperverlik anlayışının bir gereği olarak ilgilenmek ve eğitimlerine destek sağlamak amacıyla kurulmuş bir dernek. Ülkeler arasında köprü gören bu öğrencilerin evrensel kardeşlik bilincine sahip, ülkesinin durumunun ve ihtiyaçlarının farkında olan, dünyayı ve dünya sistemini tanıyan nesiller olarak yetiştirmesini hedefliyor. 80 ülkeden tamamen farklı dillere ve etnik kimliğe mensup öğrenciyi bir çatı altında buluşturan Sefire-i Alem, bu öğrencileri birbirlerini tanıma imkânına kavuşturuyor. Öğrenciler burada daha önce belki adını dahi duymadığı bir ülke hakkında bilgi sahibi oluyor, dostluk kuruyor ve ön yargılarını kırmış oluyor.

MİSAFİR ÖĞRENCİLERE HER ALANDA DESTEKÇİ

Dernek bünyesinde, Türkiye'de sınava hazırlanan kız öğrenciler YÖS ve ALES seminerlerini ücretsiz olarak görüyorlar. Mesleki ve manevi eğitimlerinin yanı sıra evrensel insani değerlerin birer temsilcileri olarak yetişmeleri için farklı eğitimler alıyorlar. Misafir öğrencilere yönelik olarak, üniversite tercihi, okul kayıtları ve ders seçimi, staj, kurs yönlendirmesi, barınma, ulaşım ve iletişim, resmî işlemler ve benzeri birçok hususta gönüllü danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriliyor. Uluslararası öğrenci buluşmaları, sanatsal içerikli kurslar, film gösterimleri ve benzeri birçok kültür sanat etkinlikleriyle farklı açılımlar sunuluyor. Öğrencilere, ülke tanıtım günleri, ülke yemek programları gibi etkinliklerle kendi kültür ve değerlerini tanıtma imkanı sunmakla beraber İstanbul içi, Türkiye geneli ve yurt dışı gezileriyle kültürel anlamda hem Türkiye’nin hem de dünyanın renklerini tanıtılmakta. Yoğun eğitim hayatı içerisinde bu tür faaliyetlerle öğrenciler hem motive olmakta hem de farklı kültürlerle ilgili bilgiler edinmekteler.

Haber: Tulay Gökçimen

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209