AKP Faşizmi : Cihangir İslam'a Rize'de konferans engellemesi

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'ın Rize'nin Ardeşen ilçesindeki konferans yapılacağı salonunun rezervasyonu iptal edildi.

AKP Faşizmi : Cihangir İslam'a Rize'de konferans engellemesi

 Rize'nin Ardeşen ilçesinde konferansa davet edilen Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, TBMM'de milletvekillerin sıraya vurarak engellemeye çalışmasının ötesinde bir engelle karşılaştı. İslam'ın konferans vereceği salondaki rezervasyon, belediye başkanı tarafından iptal edildi.

Saadet Partisi Rize'nin Ardeşen ilçe teşkilatı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam'ın konuşmacı olarak katılacağı bir konferans organize etti. Bugün saat 18.00'da yapılması planlanan konferans için Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki salonun rezervasyonu yapıldı. Konferansın duyurusu günler öncesinden yapıldı. Ancak dün gece Saadet Partisi İlçe Başkanı Hamza Eksilmez açıklama yaparak, konferansın yapılacağı belediye kültür merkezi içerisindeki salon rezervasyonunun Ardeşen Belediyesi tarafından iptal edildiğini söyledi.



İSLAM: BAŞKAN'A KIZMAYIN

Olay üzerine programın yapılacağı Ardeşen'e gelen Cihangir İslam, konu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Uzun, Saadet Partisi  Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar, Saadet Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Hamza Eksilmez, partililer ve basın mensupları katıldı.
İlçedeki bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İslam, "Belediyenin salonunda Saadet Partisi Ardeşen İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak davet edildik. Ancak dün gece geç saatlerde aldığımız habere göre, belediyedeki bu rezervasyonumuz yani girişimimiz belediye tarafından tek taraflı olarak iptal edilmiş. Bu haber üzerine bizde oturup arkadaşlarla ne yapacağımızı konuşup kararlaştıracağız. Bana partili arkadaşlarımın verdiği bilgiye göre, Ardeşen Belediye Başkanı, kendisinin elinde olmayan imkanlarla bu rezervasyonu iptal ettiği şeklinde. Sayın belediye başkanına kızmayın. O gerçekten emir kuludur. Kendi üzerindeki iradenin talimatlarını dışına çıkamaz. Ona kızmayınız ama seçimlerde durumunu tekrar değerlendiriniz" dedi.
Ardeşen'in kendisi için dönüm noktası olduğunu belirten Prof.Dr. İslam, "Engellemelerin, haksız ve iftira kampanyalarının hangi boyutlara ulaşabildiği konusunda da bütün halkımıza adeta belge ve kanıt düzeyine gelmiştir. Bu süreçle ilgili aklıselim şekilde ne güzel bir yolla bu işin içinden çıkacağız" diye konuştu.
Konuyla ilgili Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin ise sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak, "Bu tasarruf sadece bana aittir" dedi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2018, 02:31

Sivil Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209