ANADOLU MECLİSİ’NDE RİZE ESİNTİSİ

Esenler’de faaliyet gösteren mahalli derneklerle “Anadolu Meclisi”nde bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu hafta Rizelilerle buluştu.

ANADOLU MECLİSİ’NDE RİZE ESİNTİSİ

 Esenler Belediyesi tarafından, ilçedeki mahalli derneklerin tanışıp kaynaşması ve Esenler için ortak akıl oluşturulması amacıyla hayata geçirilen Anadolu Meclisi’nin bu haftaki konuğu Karadeniz’in yeşil incisi Rize dernekleri oldu.

Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Anadolu Meclisi’ne Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, Bağcılar Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Sirkeci, ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, Esenler Rizeliler Dernek Başkanı Barış Al, bazı belediye meclis üyeleri ve Esenler’de faaliyet gösteren Rizeli derneklerin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ESENLER BİZİM İÇİN RİZE KADAR ÖNEMLİ

Hep beraber yenilen akşam yemeğinin ardından başlayan Anadolu Meclisi’nde ilk konuşmayı yapan Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Barış Al, “Anadolu Meclisi”nin yapısına uygun olarak Esenler için projelerini aktararak,  “Esenler Rizeliler Derneği olarak, Esenler’de yaşayan Rize’lilelerin birliğini pekiştirmek, sosyal ve kültürel odaklı çalışmalar yapmak için 4 yıl önce çıktığımız yolda, Esenler’e bir maya attık ve görüyoruz ki bu maya tutmuş. Yöresel bir dernek olarak Rize bizim için ne kadar önemliyse, yaşadığımız Esenler ve İstanbul da bizim için o kadar önemli. Biz sadece Esenler’i değil tüm Karadeniz’i, tüm Türkiye’yi Rize kadar seviyoruz” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZIN HIZINA YETİŞEMİYORUZ”

ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci ise Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun  Sivil Toplum Örgütlerine verdiği önem için kendilerini şanslı addettiklerini belirtirken, “Bugün Esenler’de birçok sivil toplum örgütü etkinlikler yapıyor. Esenler Belediyesi de çeşitli etkinlikler yapıyor. Biz Belediye Başkanımızın hızına yetişemiyoruz.  ESDEF olarak bu etkinliklerin önemli olduğunu ve desteklediğimizi belirtmek isterim” şeklinde konuştu.  

DÜNYA LİDERİNİ YETİŞTİRDİK

Kahveci’nin ardından konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk de  Esenler’de ortak akıl oluşturmak amacıyla düzenlenen Anadolu Meclisi’nde hemşehrisi Rizelileri ağırlamaktan onur duyduğunu ifade etti. “Ben de bir Rizeli kardeşiniz olarak, bu geceye katıldığınız için teşekkür ederim” diyen Türk, “Esenler’de 400 sivil toplum kuruluşu var, bu da Esenler’ bir Anadolu mozaiği haline getiriyor. Ben Esenler Rizeliler Derneğimizin tüm Esenler’i kapsayan etkinliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Rizemiz de Karadeniz’in incisidir. Rize’nin tüm doğal güzelliklerinin yanında bir dünya lideri eksikti, onu da yetiştirdi. O da Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ben katılım gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

AYRICALIKLI BİR YERDE OTURUYORUZ

Esenler’de huzurlu ve bereketli günler geçirdiklerini söyleyen AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da şunları dile getirdi: “Dört yıl önce alana çıktığımızda Esenler’in esenlikler şehri olması için çalışacağımızı söylemiştik. Bugün Esenler herkes tarafından titizlikle takip edilen bir ilçe haline geldi. Geçen hafta Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu, 1500 ilçe belediyesi içerisinden ilk üçe girerek, Başbakanımızın elinden ödül aldı. 4 yıl önce Esenler’de 50 bin TL olan daire fiyatları bugün 250 bin TL oldu. Bizim amacımız, Esenler’de yaşayan herkese Esenler’de yaşamanın ayrıcalığını yaşatmaktır. Türkiye’de kentsel dönüşümde öncü haline gelen Esenler, vatandaşlarını sağlam konutlarda oturmanın gayreti içerisinde. Biz İstanbul’un tam ortasında çok ayrıcalıklı bir yerde oturuyoruz. Ben bu başarının mimarı olan Esenler Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum”.

ESENLER’İN GELECEĞİNE KATKI

Programda son konuşmayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptı. Anadolu Meclislerine başlayalı 3 aya yakın bir süre olduğunu belirten Göksu, “Rumelili kardeşlerimizle başladığımız yolculuğumuza Türkiye’nin her tarafını dolaşarak devam ediyoruz. Bu gün de Rize’deyiz. Bugün Dünya enerjisini Türkiye’den alıyor, Türkiye de enerjisini Rize’den alıyor.  Bu gece eğlenmekten öteye, doğduğumuz yerle kendimizi tanımlarken, doyduğumuz yerle ilgili sorumluluğumuzu da hatırlamak. Bu şehre dair ne yapabiliriz bunu da ifade edebilmek ve hayata geçirilmesi hususunda katkı sunmaktır ” dedi.

GÖKSU’DAN 2 MÜJDE

Esenlerli 20 bin vatandaşı Çanakkale’ye götüreceklerinin müjdesini de veren Göksu, “Biliyorsunuz Zafer Haftası’nı geride bıraktık. Allah nasip ederse bu ay içerisinde önce 1915 gençle Çanakkale’ye gideceğiz. Sonrasında 20 bin vatandaşımızla Çanakkale’yi ziyaret edeceğiz. İstiyoruz ki Çanakkale’yi görmeyen kalmasın.  Bunun için hazırlıklarınızı yapabilirsiniz. Allah nasip ederse Esenler’de oturan 12 bin annemizi de Boğaziçi’ne götüreceğiz. Boğaz’da çay - simit ısmarlayarak İstanbul’un güzellikleriyle Esenlerli kadınlarımızı buluşturacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Program, çekilen hatıra fotoğrafının ardında horon ve tulum gösterileriyle sona erdi.  

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209