Taştekin: İç Güvenlik Yasası, paralel hükümetin işi

Taştekin: İç Güvenlik Yasası, paralel hükümetin işi

Taştekin: İç Güvenlik Yasası, paralel hükümetin işi
 Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (GÜSAM) Başkanı, emekli Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, İç Güvenlik Yasası ile ilgili Yurt Gazetesi'ne önemli değerlendirmelerde bulundu.

“İç güvenlik yasası paralel hükümetin işi” diyerek devletin ve polisin kötü yönetildiğini belirten Taştekin " Polisin silah kullanma yasası evrensel hukuka ve kurallara uygun olmasına rağmen 2007 yılından bu yana polis kurşunlarıyla 179 vatandaşımız öldürüldü. Şimdi bu yasa tasarısıyla da sapanla taş atana karşı polise silah kullanma yetkisi veriliyor. Böyle olursa da millet maktul, polis katil, ülke de cenaze evi olur. Özgürlük ve güvenlik dengesi asla bu şekilde sağlanamaz." ifadelerini kullandı.

Meclis'e geldiği ilk günden itibaren, muhalefet partilerinin ve birçok sivil toplum kuruluşunun tepkisiyle karşılaşan İç Güvenlik Paketi, emekli Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'in de gündemindeydi. Paketin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu andan itibaren karşılaşılandan çok daha büyük problemlere sebep olabileceğini belirten Taştekin, bunun faturasını büyük oranda vatandaşa ödettirileceğini söyledi. Demokrasilerden diktatörlüklere geçişlerde ülkelerin ilk önce iç güvenlik ve kolluk görevlerinde değişikliğe gittiğini kaydeden emekli Emniyet Müdürü Taştekin "

Önce polis iktidarın sopası haline getirilir sonra bu sopayla halk anti demokratik uygulamalarla hizaya sokulur. Bu paketin özü budur. Bu tasarı tüm maddeleriyle Anayasaya aykırı. TBMM'deki çoğunluklarıyla bu tasarıyı da Meclis'ten geçirecekler. Anayasa Mahkemesi'nin bunu iptal edeceğini biliyorlar. O zaman kadar polis teşkilatı üzerinde partizanca tasarrufta bulunmayı planlıyorlar. Daha önceki yasalarda olduğu gibi. Bu da demokratik ülkelerde karşılaşmayacağınız kadar büyük hukuk katliamıdır." ifadelerini kullandı.

"Halkın gözlerinin içine baka baka yanıltılması, utanç verici"

İç Güvenlik Paketiyle kamuoyunda ‘molotofla ilgili kanun çıkarılıyor' görüntüsü verilmek istendiğini belirten Ercan Taştekin, "Molotof yasalarımıza ve Yargıtay içtihatlarımıza göre zaten suç. Konu ilgili yeni düzenleme yapılıyormuş gibi yalan söyleyerek, halkı kandırılıp, kamuoyunu etkilemeye çalışılıyor. Halkın gözlerinin içerisine baka baka kamuoyunun yanıltılması gerçekten utanç verici. Hükümet bunun Avrupa Birliği mevzuatına uyumlu olduğunu söylüyor. Bu kesinlikle doğru değil. Halkı yanıltıyorlar. Böyle yasalar, dikta rejimlerinde, anti demokratik ülkelerde görebileceğiniz yasalardır. Bu tasarı Ahmet Davutoğlu, Hükümeti kurduğunda Hükümet Planı'nda açıklananlar arasında yoktu. Aniden çıktı. Tam da bu yüzden İç Güvenlik Yasası, Paralel Hükümet'in işidir." şeklinde konuştu.

"Bu yasadan en büyük zararı, mevcut iktidar tabanı görecek"

17-25 Aralık operasyonlarından sonra devletin polisinin imha edildiğini söyleyen eski emniyetçi,yapılanların bir kesimin tasfiyesi değil, partiye, dar oligarşik yapıya biat edenlerin dışındaki bütün kesimleri tasfiyesi olduğunu belirtti. Aynı zamanda Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi Başkanı'da olan Ercan Taştekin " Mevcut iktidarın tabanı zannetmesin ki “Bizim partinin polisi kuruluyor” buradaki ‘parti' deyimi ‘dar oligarşik yapı' anlamı taşıyor. Şunu iddia ediyorum bu yasadan en büyük zararı mevcut iktidarı tabanı görecek. Kendi siyasi partilerinde demokratik ortamın tamamen kalktığını görecekler." ifadelerini kullandı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 00:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209