Sarıgül, yerel seçim çalışmalarına Mimar Sinan’ın Türbesinden başladı

CHP Parti Meclisi’nin dün aldığı kararla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı kesinleşen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yerel seçim çalışmalarına, Mimar Sinan’ın kabrini ziyaret ederek başladı.

Sarıgül, yerel seçim çalışmalarına Mimar Sinan’ın Türbesinden başladı
 Beraberindeki bir heyetle, Süleymaniye Camii külliyesi içerisinde bulunan Mimar Sinan Türbesi’ni ziyaret eden Sarıgül, Sinan’ın mezarı başında dua okudu.

Mustafa Sarıgül, burada yaptığı açıklamada, Mimar Sinan’ın İstanbul’a büyük eserler bıraktığını belirterek, “Büyük Sinan, İstanbul siluetini oluşturan kişiliktir. Bu nedenle, İstanbul için çıktığım büyük yolculuğa, Sinan’ın kabri başından başlamak istedim” dedi. Mimar Sinan’ın eserlerini korumak ve kent kimliğine sahip çıkmak için çalışacaklarını vurgulayan Sarıgül, şunları söyledi: “İstanbul’u taçlandıran camiler, türbeler, su yolları, kemerler o’nun eseri. Günümüzde o’nun eserlerinin kötü kopyalarını yaptılar. Oysa Sinan taklit edilemez. Mimar Sinan’ın yaptığı eserler olmasaydı İstanbul asla İstanbul olmazdı. Biz burada Mimar Sinan’a söz veriyoruz. Yurttaşların vicdanına sığmayacak hiçbir projeye imza atmayacağız. Kültürün, sanatın, bilimin, çevrenin, İstanbul doğasının kabul etmeyeceği hiçbir projeye izin vermeyeceğiz. Bu tarihi kentin doğal çevresinin yok edilmediği, gelecek nesillerin gururla yaşayacağı bir kent olarak kalması için çalışacağız.” dedi.    




SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209