Kuşoğlu: Devletin çivisi çıkmış durumda

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Ak Parti Hükümetinin çıkardığı 35 KHK ile devletin yapısını değiştirdiğini iddia ederek ''Devletin tepesi alt üst olmuştur. Devletin çivisi çıkmış vaziyettedir'' dedi.

Kuşoğlu: Devletin çivisi çıkmış durumda

Kuşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, çıkarılan 35 kararname ile bürokraside temel değişikliklere gidildiğini söyledi. Mayıs ayından beri 5 bin civarında üçlü kararname çıkarıldığını ifade eden Kuşoğlu, ''Birkaç ay içerisinde 5 bin üçlü kararname ile devletin tepesi alt üst edilmiştir. Devletin çivisi çıkmıştır'' diye konuştu.

Kuşoğlu, KHK'lar ile yapısı değiştirilen bakanlıkların teşkilat düzenlerinin birkaç ay içerisinde defalarca değiştiğini ileri sürerek, ''Örneğin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili 6, Ekonomi Bakanlığı ile ilgili 5, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile ilgili 5, Orman ve Su, Gıda Tarım ve Hayvancılık ve Gençlik ve Spor bakanlıkları ile ilgili 3'er, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Kalkınma ve Aile Sosyal Yardımlaşma bakanlıkları ile ilgili KHK'lar 2'şer kez değişmiştir'' şeklinde konuştu.

Kurumlar arası eşgüdümün bozulduğunu da iddia eden Bülent Kuşoğlu, KHK'lar sonrasında hukuk devletinden uzaklaşıldığını savundu.

Kuşoğlu, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanması ile ilgili olarak ise ''Aylardan beri dedikodusu vardı. Olacağını biliyorduk. Özel yetkili mahkemeler aracılığıyla planlı çalışmalar yürütülüyor. Bunun sonucudur. 'Ankara'da yargıçlar var. Görevlerini yerine getiriyorlar' demek isterdim ama böyle değil'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209