Kılıçdaroğlu 1164 oyla yeniden Genel Başkan

CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda Kılıçdaroğlu, 1111 delegenin imzasıyla Divan Başkanlığı'na verilen önerge ile yeniden genel başkanlığa aday gösterildi. Kılıçdaroğlu 1232 delegeden 1164'ünün oyunu aldı.

Kılıçdaroğlu 1164 oyla yeniden Genel Başkan

 21.40 Kılıçdaroğlu, yeniden CHP Genel Başkanı

CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu, 1164 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda 1232 geçerli oyun 1164'ünü alan Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan oldu.

21.20 CHP 34. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlık için seçimlere geçildi.

Kurultayda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bin 111 delegenin imzalı önergesiyle Genel Başkanlık seçimine tek aday olarak giriyor.

Delegeler, kurulan 24 sandıkta oy kullanmaya başladı.

CHP'nin eski genel başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal da oy verme işleminin başlamasının hemen ardından salona gelerek, 2 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Kurultay delegeleri, yarın da 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ve 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeliklerini belirlemek için sandık başına gidecek.

PM ve YDK üyelikleri için başvurular, yarına kadar devam edecek.

Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda partililerin konuşmalarının ardından faaliyet raporu oylanarak kabul edildi. Ardından 26 Şubat'ta gerçekleştirilen 16. Olağanüstü Kurultay'da yapılan tüzük değişikliklerinin kurultay yönetmeliğine uygulanması, yeni düzenlemelerin yapılması için görüşmelere geçildi.

Yönetmelikteki yeni düzenlemeler de görüşmelerin ardından oylanarak kabul edildi.

-Kılıçdaroğlu tek aday-

Divan Başkanı Altan Öymen, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 1111 delegenin imzası ile verilen öngerge ile yeniden genel başkanlığa aday gösterildiğini duyurdu. Öymen, genel başkanlık için başka aday olmadığını da belirtti.

-PM üyeliği adaylık başvuruları sürüyor-

Bu arada Parti Meclisi üyelikleri için adaylık başvuruları da sürüyor.

Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında söz alanlar arasında bulunan Diyarbakır İl Başkanı Haşim Özkoyuncu, konuşmasını Kürtçe ''Yaşasın Barış'' diyerek tamamladı.

Kurultayda katılımcılara, üzerinde ''CHP İstanbul 2014 - İstanbul Bizim'' yazısı ve İstanbul siluetinin bulunduğu yelpazeler dağıtıldı. Salonun dışında satılan ''Oğlum Bak Git'' yazılı tişörtler de partililerden yoğun ilgi gördü.
Kaynak: AA

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209