Kamalak'tan 'dersane' açıklaması... Kamalak'tan 'dersane' açıklaması...

Kamalak: "Türkiye'de zaten eğitim eşitsizliği var. Dershanelerin kapatılmış olması, bu eşitsizliği daha da büyütecektir

 Kamalak'tan 'dersane' açıklaması... Kamalak'tan 'dersane' açıklaması...

 Kamalak:  Dershaneleri kapatmak millete haksızlıktır

 
Kamalak: "Türkiye'de zaten eğitim eşitsizliği var. Dershanelerin kapatılmış olması, bu eşitsizliği daha da büyütecektir
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye'de zaten eğitim eşitsizliği var. Dershanelerin kapatılmış olması, bu eşitsizliği daha da büyütecektir" dedi.
 
Partisince Yozgat'ın Sorgun ilçesinde düzenlenen belediye başkanı aday tanıtım toplantısına katılmak üzere yola çıkan Kamalak, Yerköy ilçesinde partililerce karşılandı. Partililerle bir süre sohbet eden Kamalak, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.
 
Kamalak, bir gazetecinin "Dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılması çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, eğitimde eşitliği sağlamadan dershaneleri kapatmanın millet için büyük haksızlık olacağını savundu.
 
Kamalak, birçok okulda öğretmen eksiği olduğunu savunarak, "Hakkari'yi düşünün, Van'ı düşünün, doğu illerimizi düşünün. Ben 17 sene Erzurum'da kaldım, birçok okulda hoca yok. Oradaki öğrenci ile Çankaya'daki özel hocalardan ders alan, birinci sınıf öğretmenlerle ders yürüten öğrencileri sen aynı salonda sınava tabi tutacaksın. Sonuçta da 'falan başarılı, falan başarısız' diyeceksin. Kabul edilemez bir durum diye düşünüyor, yanlış buluyorum" ifadesini kullandı.

 
Dershanelerin kapatılacağına ihtimal vermediğini dile getiren Kamalak, "Bakmayın böyle tartışıldığına, bu durumu ülkenin gerçeğine aykırı buluyorum. Türkiye'de zaten eğitim eşitsizliği var. Dershanelerin kapatılmış olması, bu eşitsizliği daha da büyütecektir" dedi.
 
Milletin bir noktada birleşip buna "hayır" diyeceği kanaatini taşıdığını belirten Kamalak, şunları söyledi:
"Şimdi, düşünün doğuda ailenin kısmi de olsa imkanı var ama okulda hoca yok, öğretmen yok. Ne yapacak? Hiç değilse özel ders aldıracak, dershanelere gönderecek, devletin bırakmış olduğu boşluğu dershaneler doldurmaktadır. Kim cebindeki parayı tutup da özel dershanelere vermek ister ki. Demek ki orada bir ihtiyaç var, bir açık var. Aile yemiyor, içmiyor, belki mutfak masrafından kesiyor, çocuğunu dershaneye götürüyor. Niçin? Çocuğunun istikbali için."
 
Kamalak, "Eğer devlet diyorsa ki Ankara'da, Çankaya'da okuyan çocuklar benim için yeterlidir, hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209