Kamalak: Orta Doğu'nun sancısı İsrail

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz hafta Suriye'ye yaptığı ziyareti değerlendirdi.

Kamalak: Orta Doğu'nun sancısı İsrail

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Ortadoğu'daki huzursuzlukların asıl amacının büyük İsrail devletini kurmaya yönelik olduğunu düşündüklerini belirterek, ''Büyük İsrail devletinin kurulabilmesi için Türkiye'nin parçalanması gerekir. Türkiye'nin parçalanabilmesi için de mutlak surette bir savaşa sokulması icap eder'' dedi.

Mustafa Kamalak, ''Biz kesinlikle Beşşar Esad'a destek vermek amacıyla Suriye'ye gitmiş değiliz. Biz akan kanının durdurulması için Suriye'ye gittik. Irak'ta işlenen katliamların Suriye'de tekrarlanmaması için gittik'' dedi.

Batılıların Irak'a; demokrasi, adalet, insan hakları ve özgürlük getireceklerini söyleyerek müdahale ettiğini ancak yaşananları herkesin gördüğünü ifade eden Kamalak, Suriye'nin de aynı şeyleri yaşamaması için muhalefet ve medyaya özgürlük alanı açması gerektiğini kaydetti.

Kamalak, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın kendilerinden ziyarette ''gördükleri fotoğrafı olduğu gibi iletmelerini'' istediğini söyledi.

Mustafa Kamalak, iki ülke arasındaki yaklaşık 90 yıl süren soğukluğun, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 2000 yılındaki ziyaretinin ardından iyileşmeye başladığını ve geçen 10 yıllık sürede de ivme kazandığını anlatan Esad'ın, bu sebeple Türk hükümetinin son zamanlardaki tutumunu anlamakta gerçekten zorlandığını üzülerek ifade ettiğini söyledi.

Büyük İsrail devleti...

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kamalak, bir soru üzerine, Suriye'de, ''Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın aleyhine olacak bir tek kelime kullanmamaya özen gösterdiklerini'' söyledi.

Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hükümetin dış politikasını tasvip etmiyoruz. Füze Kalkanı politikasını asla ve asla kabul etmiyoruz. Füze Kalkanı projesinin, üzerine ABD vasıtası ile NATO kılıfı geçirilmiş bir İsrail projesi olduğunu düşünüyoruz.

Ortadoğu'daki huzursuzlukların asıl amacının büyük İsrail devletini kurmaya yönelik olduğunu düşünüyoruz. Ortadoğu'daki karışıklıkların bu maksatla çıkarıldığını düşünüyor ama netice itibarıyla biz İslam barışına gerçek anlamda Arap baharına yönelmesini temenni ediyoruz. Ancak bu amaçların gerçekleşebilmesi için mutlak surette ırkçı sömürücü emperyalist müdahalelerin engellenmesi gerektiğine inanıyoruz.

Bir asır önce bu coğrafya benzer olayları yaşanmıştı. O zaman İttihat ve Terakki Partisi vardı. Kurduranların asıl amacı İsrail devletini kurmaktı ancak bu devletin kurulabilmesi için Osmanlı'nın bir savaşa sokulması gerekiyordu. Çünkü savaş münasebetiyle Osmanlı parçalanacaktı bu parçalardan birinin üzerine de İsrail devleti kurulacaktı. Savaş bütünüyle İslam coğrafyasında cereyan etmişti ve neticede emperyalistlerin çizmiş olduğu proje aynen uygulandı Osmanlı parçalandı, İsrail devleti kuruldu.

Şu anda dış mihrakların nihai amacı büyük İsrail devletini kurdurmaktır. Büyük İsrail devletinin kurulabilmesi için Türkiye'nin parçalanması gerekir. Türkiye'nin parçalanabilmesi için de mutlak surette bir savaşa sokulması icap eder. Biz asıl senaryonun Türkiye üzerine kurulduğunu düşünüyoruz. O sebeple hükümetin de dikkatli olmaya davet ediyoruz.''

Kamalak, ''Orada katliam gördünüz mü?'' şeklindeki soruyu yanıtlarken zaman darlığı dolayısıyla Şam'ın dışına çıkamadıklarını ve asıl amaçlarının; uyarı görevi yapmak olduğunu söyledi.

AA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209