Fransa Meclislerinde Alınan Bu Kararı Şiddetle Kınıyoruz

Saadet Partisi Başkanlık Divanı sözde ermeni soykırım inkar yasasını değerlendirmek üzere Genel Başkan Prof.Dr.Mustafa Kamalak başkanlığında toplandı. Toplantıdan sonra yayınlanan bildiride şu değerlendirmeye yer verildi

Fransa Meclislerinde Alınan Bu Kararı Şiddetle Kınıyoruz

 “Fransa son  yıllarda İslama, Müslümanlara ve özellikle Türkiye’ye karşı düşmanca bir tavır sergilemektedir. Maalesef bu düşmanlığın dozajı da giderek artmıştır. Önce Fransa Devlet okullarında başlatılan başörtüsü yasağı bilahare sokağı da kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Son kararla da Türkiye’ye karşı düşmanca tavrını doruk noktasına çıkarmıştır. 



Fransa meclislerinde alınan bu kararı Saadet Partisi olarak şiddetle kınıyoruz.



AK-Parti hükümetini de bu konuda ciddi tedbirler almaya davet ediyoruz. Bu çerçevede Fransanın canını yakacak tedbirlerin alınmasında zaruret görüyoruz.

Zira bu konu sadece şifahi tepkilerle geçiştirilemeyecek kadar önemlidir. 



Bu şartlarda Ak Parti iktidarını, bir medeniyet projesi olarak gördüğü AB üyeliği sevdasını gözden geçirmeye çağırıyoruz. 



Tarih göstermiştir ki Fransa dünya barışına hiç bir zaman katkı sağlamamış, başka ülkelere sadece sömürü maksadıyla girmiş, arkasında da kan ve gözyaşı bırakmıştır. 



Bugün dünyanın barışa  ve huzura her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır.



Bunun da tesisi ancak ‘Adalete Dayalı Yeni Bir Dünya’nın kurulması ile mümkündür.



Bu sebeple AK parti hükümeti ni D-8’leri canlandırmaya, ‘İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı’nı daha etkin bir yapıya kavuşturmak için çaba göstermeye davet ediyoruz.



Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209