Demirtaş ve BDP vekilleri Taksim'de

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için parti üyeleriyle birlikte Taksim'e yürüdü.

Demirtaş ve BDP vekilleri Taksim'de

1 Mayıs kutlamaları öncesi farklı noktalarda toplanan kortejler Taksim Meydanı'na ulaşmaya başladı. Yürüyüşler renkli görüntülere sahne olurken, BDP milletvekilleri de 1 Mayıs coşkusuna ortak oldu. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de, çok sayıda parti üyesi ile birlikte Unkapanı'nı üzerinden Taksim'e yürüdü. Yürüyüş sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Demirtaş, "Taksim kanlı 1 Mayıs'la anılan bir meydandı. Ama iki yıldır burada izinli mitingler yapılıyor.

Resmi tatil olması da belki katılımı artırıyor ama bugün Taksim'e gelemeyen milyonlarca emekçi var. Çalışmak zorunda olan milyonlarca emekçi var. Resmi tatil ama işçiler bugün de çalışıyor. Fakat her şeye rağmen bütün ezilenlerin, sömürülenlerin, hakları ihlal edilenleri, kimliği, inancı, düşüncesi yasaklananların birlik içerisinde taleplerini haykırdıkları önemli bir gün. Biz de BDP olarak Halkların Demokratik Kongresi pankartı altında yürüyoruz. Bizim için de son derece heyecan verici bir gün" dedi.

Bir basın mensubunun sorusu üzerine, "Umut ediyorum ki hiçbir sıkıntı olmayacaktır" diyen Demirtaş, "Valilik ve emniyet duyarlı davranırsa kitle son derece neşeli ve heyecanlı bir şekilde alana yürüyor" şeklinde konuştu.

İHA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209