CHP'den Öğrenci evleri için İstanbul İl genel Meclisinde soru önergesi

İstanbul’da öğrenci evlerine düzenlenen baskınları İl Genel Meclisi gündemine taşıyan CHP İl Genel Meclis Üyesi Gülali Boyacı hazırladığı yazılı önergesinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya sordu;

CHP'den Öğrenci evleri için İstanbul İl genel Meclisinde soru  önergesi
 Öğrencilerin kaldığı yerlerle ilgili gerçek dışı ihbar yapanlarla ilgili hangi işlemler yapılmıştır? Sonuçları nelerdir?

İstanbul İl Genel Meclisinin 2013 yılı Kasım ayı toplantılarının 13.11.2013 Çarşamba günkü oturumunda Sancaktepe İlçesinden seçilen CHP İl Genel Meclis Üyesi Gülali Boyacı’nın hazırladığı, Meclis Başkanlığına sunduğu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından cevaplandırmasını istediği yazılı soru önerge şöyle;

"Son günler de kamuoyunda ve basında yer alan bilgilere göre kolluk kuvvetlerinin (Polisin) gece-gündüz demeden öğrenci evlerine baskın düzenledikleri gözlenmekte ve bilinmektedir. Bulunduğumuz bu ayda bir çok Üniversitede 2013-1014 güz dönemi vize sınavlarının gerçekleştirildiği dönemdir. Gerçekleştirilen bu baskıların öğrencilerin moral ve motivasyonunu bozduğu ve daha da bozacağı aşikardır ve öngörülmelidir. Binlerce yıllık tarihiyle, bir çok medeniyete başkentlik yapması, ayrıca 2010 Avrupa Başkentliği, 2012 Avrupa Spor başkentliği yapan dünya kenti İstanbul’u yöneten Sayın Valimizin kamuoyu adına sorulan soruların cevaplandırılmasını talep ederim:

1)   İstanbul’da kaç Üniversite faaliyet göstermektedir? Kamu Üniversitesi ve vakıf Üniversitesi ayrımı nedir? Rektörlük ve kampus adresleri nedir?

2)   Bu Üniversiteler de kaç öğrenci öğrenim görmektedir? (Her bir Üniversite için ayrı ayrı bildirilmesi)

3)   İstanbul’da kaç öğrenci yurdu bulunmaktadır? Her birinin kapasitesi nedir? Devlet-özel dağılımı nedir?

4)  01.01.2013 tarihinden bu yana öğrencilerin kaldığı ev-pansiyon ve bunlar gibi yerlerle ilgili kaç adet şikayetler gelmiştir? Geldiyse şikayetler hangi yollardan gelmiştir? Her birilerinin mahiyetleri nelerdir?

5)   Kolluk kuvvetleri tarafından 01.01.2013 tarihinden bu yana öğrencilerin kaldığı ev-pansiyon ve bunlar gibi yerlerle ilgili yapılan baskınların adedi ne kadardır? Yapılan aramaların sonuçları nelerdir?

6)  01.01.2013 tarihinden bu yana öğrencilerin kaldığı ev-pansiyon ve bunlar gibi yerlerle ilgili yapılan ihbarların kaçı asılsız çıkmış, gerçek dışı ihbar yapanlarla ilgili hangi işlemler yapılmıştır? Sonuçları nelerdir?

7)  İstanbul Valisi olarak gençlerimize ve öğrencilerimize yapılan bu baskıları nasıl karşılıyorsunuz? Doğru buluyor musunuz?

Önergemin Valilik Makamına iletilmek üzere Genel Sekreterliğe havalesini saygılarımla arz ederim. 13.11.2013"

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209