CHP : Yerinde Say, Fazıl Say

Saadet Partis İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu açıklamaya basın açıklmasıyla cevap verdi.

CHP : Yerinde Say, Fazıl Say
Sayın Basın Mensupları,

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Bakırköy'de bir kültür merkezinin açılışında Hükümet yetkililerini eleştirirken;"Fazıl Say'a karşı ne yapıyor AKP Hükümeti? Neredeyse idam sehpası koyup, idam edecek. Biz sanatı ve sanatçıyı yüceltmek yerine onu yok etmek için çaba gösteren bir iktidarla karşı karşıyayız."

"...Senin kültürle ilgin yok, tiyatroyla ilgin yok, operayla ilgin yok, sanatla ilgin yok, resimle ilgin yok. Hocaları baş tacı ediyoruz ama kabahat seni yetiştiren hocada, kusura bakma. Senin adın tarihe sanata küfreden adam olarak geçecek."demiş. Tek tip, jakoben, ben merkezci, dayatmacı tipik CHP anlayışının Genel Başkan tarafından bir kere daha ifade edilmesi aslında bizi fazla şaşırtmadı. Anadolu’da “bu CHP iflah olmaz” diye bir algı vardır, maalesef bu sözler bunu teyit eder bir görünüm çiziyor. Kentlileşme olgusunu Fazıl Say’ı kültür merkezlerinde dinlemeye kadar indirgeyebilen anlayışa nasıl cevap verilebilir ki? Aynı tek parti döneminde bu milletin ruhuna, yaşamına, değerlerine aykırı onlarca uygulamalarda ortaya koydukları gibi kentli olabilmeyi de daha “Türkiyeli” olamamış bir şahsiyetin takip edilmesine bağlıyor.

Sayın Basın Mensupları

Kemal Kılıçdaroğlu’nun sahip çıkıp da bu millete örnek gösterdiği isim kim: Fazıl Say. Yaşadığı toplumun gerçeklerinden uzak, toplumun değerleri ile savaşmayı kendisine ilke! edinmiş bir profil. Düşünce özgürlüğünü başkasının kutsallarına hakaret etmek olarak algılayan, aslında acınacak bir şahsiyet. Eski mahalle arkadaşı Bakan’a bile “Kes zırvalamayı” diyebilecek kadar egosu tavan yapmış bir ehli dünya. Fazıl Say'ın resmi twitter hesabından paylaştığı hezeyanları buraya alıp da tekrar moral bozmak niyetinde değiliz. Fikir ve düşünce özgürlüğü insanoğlu için olmazsa olmaz bir haktır. İnsanlar inanır veya inanmaz, bu kendi hür iradeleri ile karar verebilecekleri bir süreçtir. Kimse bir diğerine dayatmada bulunma hakkına sahip değildir. Ancak bir arada yaşama kuralları, bir diğerinin hakkına hukukuna asgari düzeyde saygı duymayı gerektirir. Fazıl Say genel ilkeleri çiğnemiş ve hakareti kendisine yol edinmiştir. Asıl sanat, birlikte yaşamayı içselleştirmektir. Ateist oldukları, toplumun ekseri çoğunluğu tarafından bilinmesine rağmen, bazı sanatçı, bilim adamı ve önemli kişilikler Fazıl Say gibi içinde yaşadıkları toplumun değerlerine karşı savaş açmıyorlar. Toplum da onları olduğu gibi kabul ediyor ve istifade edilmesi gereken çalışmalarını eserlerini takip ediyor. Olması gereken de budur. Böyle sorunlu bir kişiliğin avukatlığına soyunan Kemal Kılıçdaroğlu, O, bu milletin değerlerine hakaret içeren sözleri sarf ettiğinde, Fazıl Say'a en ufak bir eleştiri yapmıyor ama Fazıl Say üzerinden muhalefet yapıyor ve iktidarı bu konu ile ilgili halka şikâyet ediyor. CHP liderinin danışmanları, nasıl böyle hatalı konuşmaları kendisine yaptırıyor anlamakta zorlanıyoruz. Tam AK Parti ile ilgili büyü bozuluyor, millet artık gerçek anlamda siyasetin kurallarına göre karar verecek diye inanmaya başlıyoruz, bir de bakıyorsunuz ki, CHP bu çözülmeye yüz tutmuş büyünün bozulmasına fırsat vermiyor. Şu unutulmamalıdır ki; milletle savaşan, milletin değerleriyle mücadele eden, milletle alay edenleri savunan bir CHP hala bu milletin ruh köküne yabancı demektir.

Sayın Başbakan’a hitaben "kabahat seni yetiştiren hocada" diyerek öğretmenlik gibi bir kutsal mesleğin mensuplarına da hakarete varan bir yorum içine girmekten geri durmuyor. Umarız bu sözünden kastı Erbakan hocamız değildir. Eğer böyle bir niyeti var ise, Hocamızın gerçek öğrencilerinin Saadet Parti'sinde olduğunu da muhtemelen biliyordur.
Ak Parti’nin en büyük şansı CHP gibi bir ana muhalefet partisinin varlığıdır. CHP bu şekilde değerler üzerinden siyaset yapmakta ısrar ettiği müddetçe, Ak Parti bu milleti yanlış limanlara sürüklemeye devam edecektir. Bize düşen ise hem CHP'nin hem de Ak Parti’nin maskesini düşürüp bu millete gerçek adresin Saadet Partisi olduğunu göstermektir.

Fazıl Say'a ise halkın yüreği ile kendi yüreğini bütünleştirmiş büyük sanatçı ve halk ozanı Âşık Veysel'in dizeleriyle sesleniyoruz.

Allah birdir Peygamber Hak
Rabbül âlemindir mutlak
Senlik benlik nedir bırak
Söyleyim geldi sırası
Kimi ne çeker dilinden
Hem belinden hem elinden
Hayır, ve şer emelinden
Hakikat bunun burası

Cümle canlı hep topraktan
Var olmuşuz emir Haktan
Rahmet dile sen Allah'tan
Tükenmez rahmet deryası

Saygılarımızla...
Selman ESMERER
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı
www.saadet-istanbul.org.tr
 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209