AKP, ‘paralel yapı araştırılsın’ talebini reddetti

AKP, bir buçuk yıldır dilinden düşürmediği ‘paralel yapı’ iddialarının Meclis Komisyonu tarafından araştırılmasını istemedi.

AKP, ‘paralel yapı araştırılsın’ talebini reddetti
 HDP’nin  ‘paralel yapı’ iddialarının araştırılması için Meclis’e sunduğu grup önerisi, CHP ve MHP’nin desteğine rağmen AKP’li vekiller tarafından reddedildi. Duruma tepki gösteren CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, “Her gün paralel yapıdan bahsediyorsunuz. Peki niye araştırılmasından korkuyorsunuz? Biz muhalefet partileri olarak, iktidarın rahatsız olduğu paralel yapının ortaya çıkması için destek vereceğimizi ilan ediyoruz. Neden araştırılmasına karşı çıkıyorsunuz.” tepkisini gösterdi.

‘NE İSTEDİK, NE VERDİNİZ’ DİYE SORUYORLAR

“Paralel karşıtı iseniz bu önergeyi kabul edersiniz.” diyen CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise paralel yapı, cemaat diyerek insanlara haksızlık ve zulüm edildiğini belirterek, “13 bin 500 kişi içinde 6 bin 500 hakim ve savcının yeri değiştirildi.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Ne istediler de vermedik?’ sözlerini hatırlatarak, şöyle devam etti: “Öbür tarafta diyor ki; ‘Bize söyleyin, ne istedik sizden ne verdiniz?’ diyor, bunu söylüyorlar. Söyleyin, ne istemişler sizden hakikaten? Ne istediler de siz ne verdiniz; kamuoyu bilsin?” dedi.

AKP  Milletvekili Turan Çolak, ‘paralel yapı’nın iktidarı kandırdığını ileri sürdü ama yurt içinden 29 milyon lira, yurt dışından bir seferde 99 milyon 999 bin 990 dolar yardım yapılan TÜRGEV’e sahip çıktı. TÜRGEV yöneticisi olan Çolak, “Milletvekilliğim gider ama TÜRGEV yöneticiliğim kalır. Keşke daha çok TÜRGEV’ler olsaydı.” ifadesini kullandı.

Bu arada AKP, ülkeyi polis devletine çevireceği eleştirileri yapılan ve valilerin yetkilerini artıran iç güvenlik paketinin adını ‘Özgürlükleri Koruma Paketi’ olarak ilan etti. Bilgi notu olarak vekilleriyle de paylaştı. AKP Grubu, hazırladığı bilgi notunu kendi milletvekillerinden sonra muhalefet milletvekillerine de gönderdi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 02:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209