AK PARTİ’DE SİYASETÇİ KIYIMI MI BAŞLADI?

Ak Parti Sultangazi İlçesi, Fatih İlçesi ve Zeytinburnu ilçesinde neler oluyor? Demokrasi tam anlamıyla işliyor mu? Delegeler nasıl seçiliyor? İlçe Yönetim Kurulları nasıl teşekkül ettiriliyor?

AK PARTİ’DE SİYASETÇİ KIYIMI MI BAŞLADI?

 Araştırmamıza ilk önce Fatih ilçe kongresini ve ilçe yönetimini irdeleyerek başlıyoruz. Sırasıyla Sultangazi,ve Zeytinburnu ilçe kongrelerini ve ilçe yönetimlerini irdeleyeceğiz.


2011 Genel seçimlerinde Fatih İlçe Başkanı Ahmet Baha Öğütken Milletvekili seçildi. Başkanın ardından yeni başkanlık için temayül yoklamaları yapıldı.  Yoklamalarda Ahmet Hamdi Görk, Mustafa Türk ve aday olmayacağını açıklamasına rağmen 38 oy alan Erdoğan durmaz öne çıktılar. İlin bu süreçten sonra Ahmet Hamdi Görk’ü atamasıyla Fatih’te II. Ahmet dönemi başladı. Halefte selefte Ahmet ti artık…

Ama sanki bazı şeyler değişiyor muydu? Liyakat yerine, dostluk, başarı yerine paralı olmak, çalışmanın yerinde diplomalı olmak kriterleri mi getiriliyordu?  Partide yeniden yapılanma dönemine girilmiş aktif çalışanların biraz daha kızağa çekildiği dönemi mi yaşamaya başladık?  Tek Aday, tek liste olarak kongreye giren atanmış ilçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk artık kendi listesi ve kendi ekibiyle 3 yıllığına seçilmiş olarak daha da güçlü bir şekilde koltuğuna oturmuştu?

Çalışmanın karşılığı liste dışı kalmak mı?


Ak Parti Fatih ilçe yönetimine girmenin kriterleri nedir?  Güçlü bir lobin veya sağlam bir sermayen mi olmalıdır? Ya da kamuoyunda gündem oluşturabilmek veya Üniversite diplomasına sahip olmak mı gerekiyor? Tüm bu soruların cevaplarını arayacağız. Bunlar bir gerçekmi yoksa listeye giremeyenlerin kamuoyu oluşturmak için ortaya attığı laflar mı?


Erdoğan Durmaz Fatih’ten neden kaçırtıldı?

Bu soruları sorduktan sonra Fatih’te birkaç isimi analiz etmek istiyoruz. Erdoğan Durmaz kimdir? Önceki yönetim de neden görev aldı? Son ilçe kongresinde neden küstürüldü? Hatta Fatih’te siyaset yapmanın zor ya da imkânsız olduğunu düşünerek mi Zeytinburnu Ak Parti ilçe yönetiminde görev aldı? Ya da Zeytinburnu Teşkilatında nasıl yer buldu?

2008 Yılında Müftüali Mahallesi Teşkilat Başkanlığı ile Ak Partide ki aktif siyasi hayatına başlayan Erdoğan Durmaz, başarılı ve disiplinli çalışmaları ile dikkat çekerek 2008 Kasım ayında Ahmet Baha Öğütken’in 3’üncü dönem ilçe başkalığına seçildiği yönetime katılma başarısını gösterdi. İlçe yönetim kurulu üyeliğine seçilen Durmaz I. Bölge seçim işleri başkanlığı görevini üstlendi. Burada yapmış olduğu çalışmalarla, ilçe yönetiminde ve bilhassa gençlik kollarında çok sevildi. Mahalle teşkilatları ile sıkı olan bağlarını daha da artırarak ilçe yönetiminde kısa sürede sıyrıldı. İlçe yönetimi ile mahalle teşkilatları arasındaki bağı her geçen gün daha da artırarak parti de başarılı ve aktif bir seçim dönemi geçirerek almış olduğu görevlerde hep başarılı olduğu gözden kaçmadı.

Kamuoyunda oluşan intibah; "listede yer alan isimlerin liyakatten daha çok başka sebeplerden dolayı tercih edildiği gözlerden kaçmıyordu. Mesela, Eminönü teşkilatından gelen çalışkan, partisi için fedakarane çalışan herkes tarafından başarısı takdir edilen Hediye Aray hanımefendi yedek listede kendisine yer bulabiliyordu. Yine çok başarılı bazı isimler listede yer bulamamış, küstürülmüş, hatta bazı kişiler Fatih’te siyaset yapmanın zorluğunu ve imkânsızlığını görerek başka ilçelere yönelmişler midir?

Tarafsız yancılığımız ilkesi gereği, İlçe yönetimlerinin ve ismi geçen şahısların söz haklarının saklı olduğunu kamuoyu ve tarafların bilgisine sunarız.

Haber & Fotoğraf: Sivil Haber

SİVİL HABER

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet kaya
ahmet kaya - 12 yıl Önce

ak parti fatihte siyaset yapmak için torpili olmak lazım çok çalışan değil torpili olan bi yere gelebiliyor çok değerli arkadaşlarımız fatihteki kötü yönetim yüzünden siyaseti bıraktı gençlik kolarının başına getirilen fatih karaismailoğular siyaseten hiç anlamayan birisi olduğuna rağmen hala orda ve bötün eski kadroyu harcayarak ak partiye büyük zarar vermiştir değerli böyüklerimizin gereğini yapmasını arz ederiz

armağan gündoğan
armağan gündoğan - 12 yıl Önce

Erdoğan bey koyu bir akpartili ve Tayip Erdoğanın sevdalısı olduğunuz onun izinden gittiğinizden belli sizde sayın başbakanımız gibi insanlara değer veriyorsunuz inşallah sizi daha güzel mevkilerde görürüz.

kemal satılmış
kemal satılmış - 12 yıl Önce

Çalışmanın ve dürüstlüğün sadece bir hiç oldugu teşkilat arar sanız Fatih Ak Parti bunun en güzel bir yeridir emek ve çalışmanın sadece degeri teşekkürler kızaga çekildiniz biz derebeylik yönetimiyle idare edilen bir topluluguz diyip gecesini gündüzünü bu partiyi en iyi yerlere getirmek için çalışan teşkilat üyelerini sindirmek gayeleri oldu ve bunuda en güzel bir biçimde gördük bunun örnegi ERDOĞAN DURMAZ degeri ve aldı oylar sadece lafta kaldı özde hiç bu bence teşkilata hiçmi hiç yakışmadı .

MEVLÜDE YILMAZ
MEVLÜDE YILMAZ - 12 yıl Önce

HEDİYE HANIM EMİNÖNÜMÜZÜN İFTİHARIDIR AHMET HAMDİ BEY HEDİYE HANIMA ÇOK BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK YAPMIŞTIR. ASİL OLARAK YÖNETİMİNE ALDIĞI LALEŞ TERİM,ASLI KAYA,BUŞRA UNCU,MERAL KALAYCININ PARTİYE NE KATKISI OLMUŞTA ASİL OLMUŞLAR ÖZELLİKLE LALEŞ TERİM İLE ASLI KAYANIN KADIN KOLLARINDAKİ KAVGALARINI SAĞIR SULTAN BİLE DUYMUŞKEN BU İKİ KAVGALI İNSAN NASIL AYNI YÖNETİMDE OLUPTA KAVGA ETMEDEN HİZMET EDECEKLERDİR ONLARI LİSTEYE KOYAN AHMET HAMDİ GÖRK BEYE SORMAK LAZIM MERAL KALAYCI HANIM YILLARDIR AK PARTİ İLÇEDE OLUP BURNU HAVALARDA GEZEN BAYANIN BU PARTİYE HİÇ BİR ARTISI OLMAMASINA RAĞMEN HALA LİSTEDE OLMASINIDA ŞAŞKIN İÇİNDE KARŞILIYORUM BEN VE BENİM GİBİ DÜŞÜNEN BİR ÇOK BAYAN ARKADAŞLARIMIZ HEDİYE ARAY HANIMIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ EMİNÖNÜNDE O SICAKLARIN ALTINDA BİZLER BEKLEDİK NE LALEŞ HANIM NE ASLI HANIM NEDE MERAL HANIM ONLAR SKM DE KEYİF SÜRERKEN HEDİYE ARAYLA BERABER KAN TER İÇİNDE EV EV DOLAŞTIK BUNUN MÜKAFATI BU OLMAMALIYD

emin köybaşı
emin köybaşı - 12 yıl Önce

degerli dava arkadaşım kayseriden sevgilerle....öncelikle seni tebrik ediyorum bize hiç bir zaman ilçenle ilgili olumsuz yorum yapmadıgın ve gönül koymadıgın için.. deyerli kardeşim seni kayseri teşkilatının bir mensubu olarak sosyal paylaşım sitelerinden iyi takip ediyorum senin tam bir teşkilatçı ruhuna sahip olduguntan hiç bir zaman şüpem olmadı ve olmazda herkesle yakından ilgileniyorsun.ama taktir edilirki bu ilçe başkanınızın takdiri kendi takımını kendisi kuruyor saygı duymak lazım.. ki senin suskuklugunda saygını bozmadıgını gösteriyor..zeytinburnundada aynı başarıları sergileyeceginden hiç bir şüphem yok hatta zeytinburnu iyi bir teşkilatçı kazandı..başbakanımızın tabiri ile durmak yok hizmete devam hep söylerdinya halka hizmet hakka hizmettir diye=))))allah yolunu açık etsin

hüya öner
hüya öner - 12 yıl Önce

ERDOĞAN DURMAZ gerek duruşuyla gerekse siyasi anlayışıyla AK PARTİ üyelerine ve AK PARTİLİ kardeşlerimize örnek olmuş bir insandır.Paylşım sitelerindende takip ettiğim gibi canla başla çalışıyor gerçekten taktir edilecek biri.Günümüzde böyle insanlara rastlamak çok zor yolun açık olsun ERDOĞAN DURMAZ..

Derya nevzat
Derya nevzat - 12 yıl Önce

Sevgili Erdogan abim senin gibi durust ve partisine duskun elinden geldiginden fazlasini yapan eminimki sen heryerde ve her zaman durustlugunle herseyin en iyisini yapacagindan eminim Zeytinburnunda da ayni basariyi gostereceginden hic suphem yok

AYNUR ASLAN
AYNUR ASLAN - 12 yıl Önce

Öncelikle göstermiş olduğunuz başaılarınızdan dolayı sizi kutlarım.sizin içinizde AK PARTİ aşkı var biz de AK PARTİli olarak sizlerin izinden gidyoruz.başarılarının devamı dileyimle.


SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209