EMRE KINAY OYUNCU ADAYLARIYLA BULUŞTU' EMRE KINAY’DAN, OYUNCU ADAYLARINA ALTIN ÖĞÜTLER

Küçükçekmece Belediyesi Gösteri Sanatları Akademisi öncülüğünde yürütülen ‘Tiyatro Atölyeleri’nin bu ay ki konuğu usta oyuncu Emre Kınay oldu.

EMRE KINAY OYUNCU ADAYLARIYLA BULUŞTU' EMRE KINAY’DAN, OYUNCU ADAYLARINA ALTIN ÖĞÜTLER

 Kurduğu Duru Tiyatro ve Duru Drama Okulu ile tiyatro hayatına hem oyuncu hem yönetmen hem de eğitmen olarak devam eden Emre Kınay, jürisi olarak da yer aldığı akademinin öğrencilerine ve Küçükçekmeceli tiyatro severlere hareket ve sahne tekniği hakkında detaylı bilgi verdi.


                  Önce, Keşanlı Ali Destanı oyunu üzerinden öğrencilere sahne eğitimi veren Kınay; nefes kullanma, ses tonunu ayarlama, vücut dili gibi konulara dikkat çekerek, oyuncu adaylarına bu konularda ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Ayrıca Kınay, bir oyuncunun sahneyi doldurabilmesi için diksiyonuyla, vücut hareketlerinin uyumlu olması gerektiğini söyledi.

Öğrencilere, sadece yetenekli olmanın yetmediğini, çok çalışmanın da gerektiğini öğütleyen Kınay, William Shakespeare’in oyunlarının hala oynandığını ve onu evrensel yaptığına değindi.

 Küçükçekmece Belediyesi Gösteri Sanatları Akademisi

          Geçtiğimiz yıl kurulan akademi, oyunculuk ve pantomim&dans performans alanlarında öğrenci yetiştiriyor. Akademide; 25 öğrenci, iki yıl boyunca alanında uzman eğitmenlerden ders alacak. Oyunculuk, beden-hareket, diksiyon, şan, dans, geleneksel tiyatro, dünya tiyatro tarihi&metin çözümleme, doğaçlama, kamera önü oyunculuğu derslerini içeren ve sahne uygulamalarının yapıldığı akademide, ünlü oyuncuların konuk olacağı atölye çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Oyunculuk eğitiminin sonunda öğrenciler, oyunculuk mesleğini icra edecek donanımı edinerek, belediye onaylı katılım belgesi almaya hak kazanıyor.

HABER FOTO-SADULLAH DERVİŞOĞLU

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2017, 20:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209