İstanbul - Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 Startı Verildi

Eylül ayında İstanbul’da yapılacak “İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Fuarı 2013’’ ün startı verildi.

İstanbul - Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 Startı Verildi

 Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle İstanbul - Güney Kore Gyeongju Dünya Kültür Expo’su ortak ofisinin açılışını gerçekleştirildi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Güney Kore Güney Kore Gyeongsangbuk-do Valisi Kim Kwan Yong, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve iki ülkenin heyetleri katıldı.

Kurdele kesme merasimin ardından İstanbul-Kore Gyeong Ju Dünya Kültür Expo 2013 Gönüllülük Programı Sertifika Töreni yapıldı. Törende kültürler arası ilişkilerin geliştirilmesi için hazırlanan tanıtım filmi gösterildi. Gösterimin ardından bir konuşma yapan Başkan Topbaş, "Tarihi derinliklerden gelen dostluğumuz ve kardeşliğimiz, yine tarihi süreç içersinde pekiştirdiğimiz ilişkilerimiz yine geçerlidir" dedi.

Güney Kore Gyeongsangbuk-do Valisi Kim Kwan Yong de iki ülke arasında geliştirilen kültürel ilişkiler ile dünya barışını etkileyeceklerini belirtti. Yong, “Bizim için kardeş ülke olan Türkiye'de her zaman yardımcı olan özellikle gönüllüler ile bir araya geldiğimiz için mutlu oldum. Kuracağımız ilişkiler ile dünya barışını etkileyeceğiz” dedi.

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Fuarı 2013’ün gerçekleştirileceği Tarihi Yarımada Fatih’in Belediye Başkanı Mustafa Demir de fuarın önemine dikkat çekerek, "Gyeong Ju Expo 2013 olarak dünyanın nabzının burada Tarihi Yarımada’da atacağına inanıyorum. Aslında devam eden tarihi İpek yolculuğundaki insanların heyecanlarının, umutlarının başka kültürel değerlerle buluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu birlikteliği, kültürel birlikteliği oluştururken gönüllülere ihtiyacımız var. Burada gönüllülerin katkısını çok önemsiyoruz. Başkan Mustafa

Demir, fuar sayesinde tarihi İpek yolunu tekrar Kültürel İpekyolu olarak inşa edebiliriz" diye konuştu.

Program, topluca çekilen hatıra fotoğrafların ardından sona erdi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209