YARGITAY'DA ÇOĞUNLUK HÜKÜMETE YAKIN YBP'DE

Yargıtay, 144 yeni üyenin atanmasının ardından 8 ceza dairesinin başkanını seçti.

YARGITAY'DA ÇOĞUNLUK HÜKÜMETE YAKIN YBP'DE
 Hükümetin yüksek yargının daire ve üye sayısını artırmasının ardından Yargıtay’da yeni kurulan 8 ceza dairesi başkanlığına dün seçim yapıldı. Hükümet kontrolündeki HSYK’nın seçtiği 144 üyenin blok oy kullandığı oylamada, Yargıda Birlik Platformu’nun (YBP) desteklediği isimler daire başkanlığına seçildi.

TEK ADAYLI YARIŞ

18. Ceza Dairesi Başkanlığına ise Ergenekon sürecinde adı sıkça geçen Hamdi Yaver Aktan seçildi.

Yargıtay’a yeni seçilen 144 üyenin de katıldığı dünkü seçimlerde yeni kurulan 8 ceza dairesi ile boş bulunan 8. Hukuk Dairesi başkanlıkları için seçim yapıldı. Yargıtay’ın 515 üyesinden 505’inin oy kullandığı seçimlerde, 18. Ceza Dairesi Başkanlığı’na 290 oyla 20. Hukuk Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan seçildi. Ankara eski Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, tek aday olarak girdiği yarışta 445 oy ile en çok oyu alarak seçildi.

Ceza dairesi başkanlığına seçilen Aktan ulusalcı görüşleriyle biliniyor. Hakkında Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner’in sanık olarak yargılandığı Ergenekon davasına müdahale ettiği iddiaları bulunuyordu.

DAVALAR DEĞİŞECEK

Daire başkanlığı seçimleri hükümetin desteklediği YBP’nin Yargıtay Genel Kurulu’nda çoğunluğu elde ettiğini gösterdi. Yasaya göre Yargıtay daire başkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından 5 gün içinde Yargıtay 1. Başkanlık Kurul’u yeniden belirlenecek.

Bu seçimin ardından yeni oluşan kurul, dairelerin iş bölümünü(davalar) yeniden belirleyerek, Resmi Gazete’de yayınlayacak. Başkanlık Kurulu, 10 gün içerisinde ise işbölümüne göre Yargıtay daire başkanları, üyeler ve tetkik hakimlerinin görev yerini değiştirebilecek. Yargıtay’daki bu değişikliklerin ardında Balyoz ve Ergenekon gibi davaların seyrinin de değişeceği belirtiliyor.

SEÇİLEN DİĞER İSİMLER

16. Ceza Dairesi Başkanlığına 1. Ceza Dairesi Üyesi Eyüp Yeşil, 17. Ceza Dairesi Başkanlığı’na 13. Ceza Dairesi Üyesi Abdulhalik Yıldız, 19. Ceza Dairesi Başkanlığı’na 4. Ceza Dairesi Üyesi Ramazan Özkepir, 20. Ceza Dairesi Başkanlığı’na 3. Ceza Dairesi Üyesi İlmettin Köklü, 21. Ceza Dairesi Başkanlığı’na 11. Ceza Dairesi Üyesi Hüseyin Boyrazoğlu, 22. Ceza Dairesi Başkanlığı’na 4. Ceza Dairesi Üyesi İbrahim Şahbaz, 23. Ceza Dairesi Başkanlığı’na 15. Ceza Dairesi Üyesi Şakir Aktı seçildi. Boş bulunan 8. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na ise aynı daire üyesi Fahri Akçin seçildi.

CHP'Lİ TANRIKULU’NDAN ATAMA İSYANI:HUKUK KATLİAMI ÖDÜLSÜZ KALMAMIŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Yargıtay ve Danıştay atamalarına ilişkin önemli iddialarda bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Tanrıkulu, atanan üyelerin daha önce gerçekleştirdikleri işlemler nedeniyle ‘ödüllendirildiğini’ savundu. Tanrıkulu, “Gerçek hâkimleri sürgünden sürgüne yollayanlar, hiçbir hukuk katliamını 'ödülsüz' bırakmamış” dedi.

YILDIZLAR TOPLULUĞU

İşte Tanrıkulu’nun yazdığı o tweetler:

*HSYK tarafından Yargıtay ve Danıştay'a tam bir 'yıldızlar topluğu' atanmış! Ethem Sarısülük davasını ‘meşru müdafaadan' açan savcı Yargıtay'a!

*Deniz Feneri’ne takipsizlik kararı veren savcı Yargıtay'a.

*Bahçelievler hükümlülerini tahliye eden Ankara 3. Ağır Ceza Başkanı yine Yargıtay'a!

*Faili meçhuller davasında Ayhan Çarkın'ı tahliye eden tutuklu sanık bırakmayan Ankara 1. Ağır Ceza Başkanı Yargıtay'a.

*AOÇ'yi SİT alanı olmaktan çıkarıp Kaç(ak) Saray'ın yolunu açan kararı iptal eden İdare Mahkemesi’nde ‘karşı' oy kullanan tek üye Danıştay'a!

*İzmir Liman Operasyonu kapsamında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a açılan soruşturmaya takipsizlik kararı veren savcı Danıştay'a!

*Velhasıl gerçek hâkimleri sürgünden sürgüne yollayanlar, hiçbir hukuk katliamını ‘ödülsüz' bırakmamış.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 05:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209