Budokai Do Kyokushin’da Fatma Coşkun’la dünyaya yeni bir yıldız doğuyor.

Budokai Do Kyokushin’da Fatma Coşkun’la dünyaya yeni bir yıldız doğuyor.

Budokai Do Kyokushin’da Fatma Coşkun’la dünyaya yeni bir yıldız doğuyor.
Ünlü Taekwondocu Dünya roketmeni Battalgazi Özçınar Dünya Taekwondo ve Budokaido şampiyonalarına Fatma Çoskun’la sürpriz yapmaya hazırlanıyor.
Fatma Coşkun’nu hocalığını yapan dünya rekortmeni Battalgazi Özçınar iddalı söylemlerde bulundu; Fatma Coşkun’u  Dünya şampionalrında izleyecek olanlar bu asırda uzakdogu sporlarını izleyenlerin uzun süre hafizalrindan silinmeyecek bir şampiyon yetiştiriyorum dedi.  Özçınar,  dünya spor sahnelerinde çok yakında goreceksiniz, yeni bir ekol yeni bir süper şampiyon geliyor. Bunu Avrupa ve Dünya şampiyonalarında alacağı madalyalarla göreceksiniz dedi.
Milli Takım sporculardan oluşan bir ekip şampiyonalra Budokai Do Kyokushin Karete ve Atikali Samuray spor salonlarında hazırlanıyorlar. Çalışmalarda en yuksek etkili tekmesi bulunan Siyah Kuşak I.Dan Zeynep Sevinç,
 Budokai Do Kyokushin Milli takım sporcularından ikiz kardeşler Siyah Kuşak Birinci Dan Gökçe Hacıoğlu, Siyah Kuşak Birinci Dan Elvan Hacioğlu ve Siyah Kuşak Birinci Dan Mustafa Mert Şahinintürk Hocaları ve aynı zamanda Milli Takım sporcusu Siyah Kuşak 4.Dan Serhat Kahraman ile Dünya Rekortmeni Battalgazi Özçınar gözetiminde teknik taktik çalışmaları yaparak 18 Mart Avrupa şampiyonasına ve Haziran ayında yapılacak olan dünya şampiyonalrına hazırlanıyorlar.
Sporcuların azim ve kararlığı çalışmalarından ve gözlerinden gözlemleniyor. Sporcular yapmış oldukalrı kısa açıklamalrda; ülkemizde zor şartlarda spor yaptıklarını ama her şarta rağmen Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına ambargo koyacakalarını ve halkımızın gururu olmaya devam edeceğiz dediler.































TÜRK SPORUNA YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR



Fatma Coşkun kimdir desek,
sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
İsmim Fatma Coşkun Karabuk Safranbolu’ya bağlı  Ovacuma koyunde ikamet ediyorum. 2 erkek bir kız olmak üzere 3 kardeşten birisiyim. Lise 3. Sınıf Muhasebe ve Finansman bölümünde okuyorum. 



Bu spora nasıl başladınız? Sizi yönlendiren veya tavsiye eden  birleri oldu mu?
Sporcu olmak kucuklukten beri hayalimdi. İlk olarak okul takımında Kros Futsal dalinda basladım. Sonra ilerlemeyi düşündüm. Dövüş sanatlarını seviyordum. İlk başta ailemi ikna ettim. Köy gibi küçük yerlerde insanlar biraz tuhaf karşılasa da insanaların önyargıalrını kırmayı başardım. 





Arkadaş çevren nasıl karşıladı ve onlara bir tavsiyen olacak mı?
Diger arkadaşlarıma açıkcası  örnek oldum ve bu durum köyümde ve çevremde normal hale geldi, köyümdeki insanalr da beni destekler duruma geldiler. Sonra ilçemde bir spor külübüne kayıt oldum. 
Türkiye Karete şampiyonasina gittim ve Türkiye üçüncüsü (3) oldum. İlk yılımda Kros takımında zamana kadar 2 madalya 2 kupa getirdim.





Şimdiki hedefini öğrenebilir miyiz?
Üç yıldır  muay thai dalinda calistim. Taekwando Milli Takım Antrenoru Battal Gazi Özçınar hocamla tanıştım ve sağolsun elimden tuttu ve dünya şampiyonluğu hedefimde beni hazırlamaya ve antrönere etmeye çalışıyor. Bundan sonra Taekwando dalında güzel çalışmalarla çığır açacağıma inaniyorum Allah’ın izniyle.







Haber & Fotoğraf : Mithat Özdemir


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2017, 11:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
a
a - 7 yıl Önce

Karate ile budokai yi ayıramıyorsanız bu işi ne kadar bilmediğiniz ortaya çıkıyor. Fotoğraflarda karate milli takımı yazıyor fakat haber budokai takımı ilginç

SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209