TASİAD Nijerya ile 2 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) üyeleri, Nijerya hükümeti temsilcileriyle 2 milyon dolarlık ticari anlaşma imzaladı.

TASİAD Nijerya ile 2 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Nijerya Tarım Bakanı Danışmanı Chief Ezekiel Afukanya ve Tarım Bakanı'nın kızı Asabe Irmıya Elewa, Nijerya'da yapılması düşünülen üç çeltik fabrikası için Türkiye'de fabrika makineleri üreten firmaların temsilcileriyle bir araya geldi.

TASİAD Makine, Metal ve Otomotiv Komitesi Başkanı Yusufcan Polat'ın davetlisi olarak, ticari görüşmeler yapmak için Tekirdağ'a gelen Afukanya ve Elewa, görüşmeler sonunda TASİAD üyesi firmalarla toplam 2 milyon dolarlık ticari anlaşma imzaladı.

Afukanya, görüşmeler öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bölgesinde istikrarlı bir ülke olduğunu belirtti.

Önceki yıllarda Avrupa Birliği (AB) ve ABD ile ticaret yapmanın karlı görüldüğünü ifade eden Afukanya, bugün Türkiye ile ticaret yapmanın daha cazip hale geldiğini kaydetti.

Polat da, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Nijerya ile ikili ilişkilerin devam ettiğini bildirdi.

Türkiye-Nijerya ticari ilişkilerinin gelişmeye devam ettiğini söyleyen Polat, ''Nijeryalı temsilcilerle, tarım makineleri, inşaat, inşaat malzemeleri ve Nijerya'ya çeltik fabrikası kurulması gibi konularda anlaşma sağladık.

Anlaşma çerçevesinde, Nijerya'ya çeltik fabrikaları kurulması konusunda 2 milyon dolarlık anlaşma imzaladık. Nijeryalı temsilcilerimiz, Türkiye ve Tekirdağ'dan memnun ayrıldıklarını belirterek Tekirdağlı firmalarla tekrar görüşmeler yapmak için Türkiye'ye geleceklerini söylediler'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209