Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu üyeleri

Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu'nun başkan ve üyeleri belirlendi. Kurula Başbakan Erdoğan Başkanlık edecek. Kurul üyeleri arasında, Ali Babacan'ın yanı sıra 11 bakan daha görev yapacak.

Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu üyeleri

Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu'yla ilgili Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelgede Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu'nun 641 sayılı Kalkınma Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 23/A maddesi ile kurulduğu hatırlatıldı.

Genelgeye göre Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu, ''Kurullarda Görev Alacak Hükümet Üyeleri konulu'' 2011/8 sayılı Başbakanlık Genelgesinin ekinde yer alan ''Kurullar Listesi''ne Yüksek Planlama Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu ve Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu'ndan sonra gelmek üzere 4'üncü sıradan sonra gelecek şekilde eklenecek. Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlık edecek.

Kurul Üyeleri ise sırasıyla Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kalkınma Bakanı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Ekonomi Bakanı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, İçişleri Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Maliye Bakanı, Orman ve Su İşleri Bakanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olacak. Başbakan'ın bulunmadığı toplantılarda Kurul'a, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlık edecek.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209