Halkın Üzerine Ateş Açıldı: 260 Ölü

Ordunun Humus şehrine yönelik operasyonunda 260 kişi öldü.

Halkın Üzerine Ateş Açıldı: 260 Ölü

Suriye sokaklarında silah sesleri yankılanıyor.Muhaliflerin kalesi olarak görülen kentlerde ordu ile muhalifler arasında sert çatışmalar yaşandı. Humus'taki çatışmalarda 260 kişinin öldüğü söyleniyor.

Beşşar Esed ise uluslararası arenada giderek yalnızlaşıyor. Son olarak, Esed yönetiminin meşruiyetini yitirdiğini savunan Tunus, Suriye Büyükelçisini sınırdışı etme kararı aldı.

Suriye ordusunun Humus şehrine yönelik Mevlit Kandili gecesi gerçekleştirdiği operasyonda şehir kana buladı.

Suriye ordusu 300'den fazla havan topu ile Humus'un Halidiye bölgesini bombaladı. Şehirde yoğun silah, patlama ve siren sesleri duyuluyor.
Evlere rastgele ateş açıldığı yüzlerce kişinin de yaralandığı haber veriliyor.Halk, topladığı cesetleri camilere götürüyor.

Lübnan sınırındaki Zebani kentinde de durum aynı.

Olaylar, yurtdışında yaşayan Suriyelileri de galeyana getirdi. Mısır'ın başkenti Kahire'deki Suriye Büyükelçiliği muhalifler tarafından basıldı, eşyalar ateşe verildi.

İngiltere, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Suriye büyükelçilikleri önünde de protesto gösterileri düzenlendi.

Tunus, Suriye Büyükelçisi'ni Sınırdışı Etti

Esed yönetiminin meşruiyetini yitirdiğini savunan Tunus ise Suriye Büyükelçisini sınırdışı etme kararı aldı.

Bu arada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise Suriye konusunda henüz uzlaşamadı.Batılı ülkeler, Esed'in müttefiki Rusya ve Çin'i ikna etmeye çalışıyor.

Öte yandan, Rus Dışişleri Bakanı ve istihbarat şefinin, 7 Şubat'ta Esed'le görüşeceği bildirildi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209