Geleceğin Yıldızı Antalya'da Parladı

Geleceğin Yıldızı Antalya'da Parladı

Geleceğin Yıldızı Antalya'da Parladı
2-6 Nisan tarihleri arasında Antalya’da yapılan Türkiye Wushu Fedarsyonu faaliyet programında yer alan budokaido kyokshin karate şampiyonasında bölgemiz İstanbul sporcularından büyük bayanlar 55 kiloda Fatma Coşkun zorlu rakiplerini yenerek bronz madalya kazandı.  Fatma coşkun bu derecesi ve teknik kabiliyeti sayesinde Milli Takıma girmeyi hak kazandı.

2-6 Nisan tarihleri arasında Antalya Topkapı otelde Türkiye genelinde 60 ilin katıldığı Avrupa ve Dünya şampiyonların bu zorlu müsabakalarda zorlandığı Türkiye şampiyonasında Fatma Coşkun 3. turda Avrupa 2.si rakibini raundun ilk dakikasında nakavtla yenerek bir üst tura çıktı. Yarı finalde üstün performans göstermesine rağmen maçı berabere bitirdi hakemlerin takdiri ile karşı tarafa galibiyet verilmesi ile Fatma Coşkun bronz madalyada kaldı ancak 4 tur müsabakasında izleyenleri kendine hayran bırakan Fatma Coşkun Avrupa ve dünya şampiyonasında Türkiye’ye altın madalya getireceğini söyledi.

Fatma Coşkun yapmış olduğu kısa açıklamasında, ‘’çok kısa bir süredir birlikte çalışmaya başladığım değerli hocam; Taekwondo ve kyokshin karate antrenörü Battal Gazi Özçınar ile çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ettik bana göstermiş olduğu ilgi ve emeklerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki şampiyonalarda hocam ile birlikte altın madalyalara ulaşacağımıza inanıyor bir kez daha emeği geçen herkese ve medya mensuplarına federasyona teşekkür ediyorum’’ dedi. 

Budokaido Ünlü antrenör Seydi Battalgazi Özçınar yapmış olduğu kısa değerlendirmede; güzel bir şampiyona oldu bu şampiyonada ilk kez büyüklerde yarışan henüz 18 yaşındaki öğrencimiz Fatma Coşkun ilk müsabakalarıydı yıllarca müsabaka yapmış sporcuları eleyerek madalyaya ulaştı.  İlk kez büyük bayanlarda müsabakaya çıktı çok üstün performans sergiledi. Bu başarısını kutluyorum çok iyi bir hazırlık süreci geçirmeden şampiyonaya iştirak ettik. Tam kapasiteli bir çalışma ile inanıyorum ki birincilik gelecektir. Önümüzdeki Balkan,  Avrupa ve Dünya şampiyonlarına katılarak ülkemiz en iyi şekilde temsil edeceğiz ve altın madalyalar ile bayrağımızı göndere çektireceğiz inşallah’’ dedi.

 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2017, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209