Talih kuşu Kazım Karabekir'de

Esenler’in 6 bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları yürüten Esenler Belediyesi, şimdi de Kazım Karabekir Mahallesi’nde 2.7 hektarlık bir alanı bu çalışmalara dahil etmek istiyor. Mahalle sakinleri ile ön görüşme yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Size tarihi bir fırsat sunuyoruz” dedi.

Talih kuşu Kazım Karabekir'de
 Esenler Belediyesi Emlak ve İstimlk Müdürlüğü ilçedeki imar problemlerini ortadan kaldırmak için bir dizi çalışma yürütüyor. Şimdiye kadar ilçenin muhtelif mahallelerinde 14 ayrı noktada imar uygulaması yapan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, son olarak kadastral kaymalar sebebiyle problemli olan Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki bir bölgede de böyle bir çalışma başlattı.

8 METRELİK KAYMA VAR
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Kazım Karabekir Mahallesi 6 Ada’da bulunan 2.7 hektarlık alanda yürütülecek imar çalışması ile ilgili bilgi vermek üzere, mülk sahipleri ile bir toplantı düzenledi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’ndaki toplantıda ilk olarak Emlak İstimlak Müdürü Adnan Şereflioğulları çalışma hakkında teknik bilgi verdi.
Söz konusu bölgede kadastronun 1950’li yıllarda yapıldığını belirten Şereflioğulları, “O günün teknolojisi ve imkanları ile yapılan çalışmalarda maalesef 8 metrelik bir kayma söz konusu. Bu alanda kadastral parseller ve yapılar örtüşmemekte. Kadastral kayıklık sebebiyle kullanılan fiili yollar bile arsaların üzerinde görülmekte” dedi.

97 BİNADAN 11’İ GÜVENLİ
Söz konusu alanda 49’u ruhsatlı, 48’i ruhsatsız olmak üzere toplam 97 adet bina bulunduğunu belirten Şereflioğulları, “Ruhsatı binaların da sadece 11 tanesi 1999 Deprem Yönetmenliği’ne göre yapılmış. Kalan 38 adet ruhsatlı binanın ise ruhsat alma tarihleri 1916 yılına kadar dayanmakta. Yapılacak imar uygulaması neticesinde, bu alanda var olan kayıklık kuzey yönünde ortalama 8 metre ötelenerek giderilecek ve bu alan yeniden imara açılacak” şeklinde konuştu.

GÖKSU: KARAR SİZİN
Daha sonra kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu hak sahiplerine 2 önerilerinin olduğunu belirterek, “Bunlardan birincisi, şu çalışılan imar uygulamasının devam etmesidir. Biz çalışmayı bitirir ve yeni tapularınızı aldıktan sonra ada yeniden imara açılır. İkincisi ise; bu alanın ‘Riskli Alan’ ilan edilerek kentsel dönüşüm uygulanması. 97 binadan 11’i depreme karşı dayanıklı olduğuna göre benim gönlümden geçen burada kentsel dönüşüm uygulamaktır. Ancak karar sizin. Biz, siz ne derseniz onu yaparız” dedi.
TARİHİ BİR FIRSAT SUNUYORUZ
Başkan Göksu daha sonra bölgenin ‘Riskli Alan’ ilan edilmesi halinde nasıl kentsel dönüşüm uygulanacağını özetle şöyle anlattı: “Riskli Alan ilan ettikten sonra size her türlü plan desteğini veririz. Yüzde 20 imar artışı veririz. Ancak bu 4 yıl geçerli. Daha sonra ister belediye olarak yeni binalarınızı biz yaparız, isterseniz kendiniz yaparsanız. Biz yaparsak binanız 2 katlı da olsa, 5 katlı da olsa bugünkü imar şartlarına göre size daire veririz. Yani biz arsayı boş kabul eder ve bugünkü imara göre alabileceğiniz kapalı alan miktarını baz alırız. Yüzde 20 imar artışından gelen geliri maliyetten düşer ve kalan borcu da 10 yılda ödersiniz. Kısacası size tarihi bir fırsat sunuyoruz. Gelin bu tarihi fırsatı iyi değerlendirin ve Esenler’e de örnek olun.”

İMAR UYGULAMASI DÖNÜŞÜME DÖNDÜ
Mahallelerindeki imar uygulaması ile ilgili bilgi almak için toplantıya gelen vatandaşlar, Belediye Başkanı Göksu’nun cazip tekliflerini dinleyince, “Biz kentsel dönüşümden yanayız” dediler. Bu sefer vatandaşlar, yeni duruma göre kafalarına takılan sorularla bir bir Başkan Göksu’ya sorarak cevaplarını aldılar.

BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI
Toplantıya katılan vatandaşların çoğunun kentsel dönüşümden yana görüş bildirmesinin ardından Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Biz sizlerin site içinde, yüzde 60’ı yeşil alan, otoparkı olan, daha güvenli ve konforlu binalarda oturmanızı istiyoruz. Şimdiki 70-80 bin lira olan daireniz fiyatı en az 300 bin lira olacak. Belediye olarak biz bölge ile ilgili daha detaylı bir çalışma yaparak mahalleye gelip bire bir anlatalım. Ondan sonra gerekirse mahallede referandum yaparız” şeklinde konuştu.

TALİH KUŞU KARABEKİR’DE
Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Gülbek Taştan ve belediyenin ilgili birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıya katılanlar, başkanın açıklamalarını alkışlarla karşıladılar. İmar uygulamasının bir anda kentsel dönüşüm çalışmasına dönüşmesi üzerine vatandaşlar, “Diğer mahallelerden sonra talih kuşu Kazım Karabekir Mahallesi’nin üzerinde dolaşıyor. İnşallah talih kuşu bizim mahallemize de konar” diye espriler yaptılar.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209