Minik Eller Yeşilleniyor

Güngören Belediyesi 'Minik eller yeşilleniyor' projesi - Çevre bilincinin sağlanması için öğrencilere eğitim verip çeşitli tohumlar dağıtan Güngören Belediyesi, yetişen fidanları çevre düzenlemesinde kullanacak. 

Minik Eller Yeşilleniyor
HABERİN GALERİSİ
Minik Eller Yeşilleniyor

Minik Eller Yeşilleniyor

 Güngören Belediyesi, Güngören Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD),çevreye duyarlı, bilinçli bir nesil yetiştirmek amacıyla Güngören'deki tüm ilkokul ve ortaokullarda ki öğrencilere çevre bilinci oluşturma eğitimi verilecek. 'Minik eller yeşilleniyor' proje tanıtımı ilk olarak Güngören İmam-Hatip Ortaokulu'nun konferans salonunda, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nurkan’ın katılımı ile başladı. Bir ağacın nasıl yetiştiğini, çevreye faydalarını ve birçok çevresel faktörün anlatıldığı eğitim sonunda öğrencilere dağıtılan çam tohumlarını nasıl dikecekleri uygulamalı olarak anlatıldı. Böylece öğrenciler, tohumların nasıl fidan haline getireceklerini hem de bir ağacın doğa ve gelecek için ne kadar önemli olduğunu öğrendi.


Çocuklarla birlikte uygulamalı eğitime katılan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman; “Çocuklarımıza çevre bilincini aşılıyoruz. Çünkü gelecek nesillerin bizden daha fazla dünyaya ve çevreye sahip çıkmaları lazım. Bunun içinde, ilçe genelindeki 3,4,5 ve 6'ncı sınıfların tamamına çevre bilincini aşılıyoruz. 16 bin öğrencimize çam tohumu dağıtıyoruz. Poşetlerin içerisinde de 2 adet tohum bulunuyor. Onları çocuklarımız yetirilecek ve çeşitli yerlere dikeceğiz” dedi. Öğrencileri tohum ekmeye teşvik etmek için en çok fidan yetiştiren öğrencilere 1 yıl sonra çeşitli ödüller verilecek. Yetişen fidanlar ilçenin çevre düzenlemesinde kullanılacak.

Öğrencilere ithafen konuşan Güngören Kaymakamı Zafer Orhan; “ Bugün burada güzel ve özel bir hizmet, güzel bir faaliyet için bir aradayız. Çevre bizim için çok önemli, en önemli değerimiz. Biz yaratılmışlar olarak bu dünyayı gelecek kuşaklara en iyi şekilde teslim etmemiz lazım. Çevreye iyi bakmak ve iyi bir devamlılık bizler için kutsal bir sorumluluk. Çevremizi, eğitimle, ilgi ve bilinçlenme ile koruyacağız. Bu proje ile çevreyi nasıl koruyacağımızı bir fidanın ne anlama geldiğini öğrenecek, artık o bilinç ve ilgi ile çevremizi koruyacaksınız. Belediyemize, ÇEKÜD derneğine ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bu güzel proje için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209