ESENLER’DE CAMİLER RAMAZAN’A HAZIR

Ramazan ayı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayan Esenler Belediyesi, ilçedeki camileri nano teknoloji yöntemiyle temizleyerek pırıl pırıl yaptı.

ESENLER’DE CAMİLER RAMAZAN’A HAZIR
 Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde ilçedeki tüm cami ve mescitlerin iç ve dış temizliklerini tamamladı. Yapılan çalışmalar kapsamında; ilçede bulunan toplam 41 cami ve 15 mescidin iç dış temizliği yapılırken, bazı camilerin çevre düzenlemeleri de yeniden elden geçirildi.


Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmalarla, nano teknoloji yöntemiyle ilçedeki camiler mikrop, mantar, bakteri ve kötü kokulardan arındırıldı. Kullanıldığı alanlarda; ayak, ter, küf, rutubet gibi organik kökenli kokularla birlikte, aralarında sigara kokusu da dâhil bazı kimyasal kokuları da yok eden nano teknoloji sistemi sayesinde Esenler’deki camiler ibadet için daha uygun hâle geldi. Toplam 60 litre gümüş solüsyon ile yapılan temizlik çalışmalarının ardından Ramazan ayına hazır hâle getirilen camiler, vatandaşların daha hijyenik bir ortamda ibadet etmelerine imkan sağladı.

İbadethaneleri periyodik olarak temizlediklerini ve bakımlarını yaptıklarını belirten Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İbrahim Şahin, “Ancak her Ramazan öncesi cami ve mescitlerimizde özel bir temizlik uyguluyoruz. Ramazan boyunca daha fazla kullanılan bu mekanların kimseyi rahatsızı etmemesi, vatandaşların huzur içinde ibadetlerini yapabilmeleri için bu temizlik ve bakımın elzem olduğunu düşünüyoruz” dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209