En büyük sanat eseri insan

ESEV’de “Sanat ve İnsan” üzerine söyleşi yapan yazar Nesrin Çaylı, sanatın insan üzerinde olumlu ve olumsuz çok büyük etkileri olduğunu anlattı ve, “En büyük sanat eseri insandır. Önemli olan o gözle bakabilmektir” dedi.

En büyük sanat eseri insan
 Esenler Sanat Evi’nin değişik konulardaki söyleşileri devam ediyor. Ninehatun Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan ESEV’de “Sanat ve İnsan” konulu bir söyleşi yapan şair ve yazar Nesrin Çaylı, sanatın insan hayatı üzerindeki etkilerini anlattı. Hayatta mutlu olmak için herkesin kendisini sanatın her hangi bir dalıyla kendisini beslemesi gerektiğini söyleyen Çaylı, “Sanat estetiğimizi ve iletişim gücünü geliştirir. Ortak bir sanatla uğraşanların ortak bir dili olur. Kiminle durur, kiminle hemhal olursanız hayatınız onunla dolar. Lütfen içinizde, sanatla hemhal olma gayreti uyandırınız” dedi.

Sanatla uğraşmanın her türlü farkındalığı artırdığına işaret eden Nesrin Çaylı, “Sanatla uğraşın ki, geçtiğiniz sokakların farkına varın. Gezdiğiniz parklardaki ağaçlardan kaç yaprağın döküldüğünü farkına varın. Her gün kendinize 15 dakikalık  farkındalık programı yapın. Hayatınızı bu şekilde şekillendirirseniz ibadetvari bir hayatı giyinmiş olursunuz” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK SANAT ESERİ

Tüm insanların temiz bir fıtrat üzerine yaratıldığını kaydeden Çaylı, “Bu fıtratı yaşarken kirletiyoruz. Kainatın dilini ancak sanat gözüyle bakarsanız okuyabilirsiniz. Kainatla bağı hiç koparmamalıyız. Maalesef reyting ve trendlerle yaşıyoruz. Natürel ve fıtri yaşamıyoruz. Böyle olunca da hayallerin renkleri koyulaşıyor, ışıklar azalıyor. Ruhumuzu sanatla buluşturmalıyız” dedi.

Dinleyicilere en son hangi sanat etkinliğine katıldığını ve hangi sanatla uğraştığını söyleyen Çaylı, aldığı farklı cevapların ardından, “Bugün hiç aynaya bakmadınız mı?” sorusunu sordu. Aldığı “Baktık” cevabı üzerine Çaylı, “İşte o yeter. Bakmasını bilirseniz o bile bir sanat etkinliğidir. Çünkü en büyük sanat eseri insanın kendisidir” dedi.

Kendisinin 3 boyutlu rölyef sanatı ile uğraştığını ve yakın bir zamanda bu sanatın kursunun ESEV’de de açılacağını belirten Nesrin Çaylı, “Vaki müsait olanları bu kursumuza bekliyoruz” dedi.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209