Dijital Kütüphaneye ABD'den ödül

Türkiye’nin ilk yüzde yüz dijital kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi, çevre dostu teknoloji ödülüne layık görüldü. Düzenlenen törenle ödülü alan Başkan Göksu, “Böyle bir çalışmanın okyanus ötesinden görülüyor olması bizleri çok memnun etti” dedi.

Dijital Kütüphaneye ABD'den ödül
 San Francisco’da hizmet gösteren ABD’nin önde gelen bilgisayar yazılım firması NComputing, Esenler Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi’ne “Go green innovation award”(Çevre Dostu Teknoloji Ödülü) ödülünü verdi.

Dijital Kütüphane’de düzenlenen ödül törenine; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, NComputing CEO’su Raj Dhingra, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Basın Yayın ve Halklı İlişkiler Müdürü Kürşat Gülrenk, Belediye Kütüphane İşleri Müdürü Hasan Taşçı,Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş, mahalle muhtarları ve öğrenciler katıldılar. Törende kütüphaneye ödevlerini yapmak için gelen öğrencilerle sohbet ettikten sonra kısa bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, NComputing CEO’su Dhingra’ya ve basın mensuplarına kütüphane hakkında bilgi verdi. Ekim 2010 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı bir törenle hizmete giren Kütüphane’de ansiklopedilerden roman ve hikâyelere kadar yaklaşık 6 bin dijital kitap yer aldığını söyleyen Göksu, kütüphanedeki erişim cihazlarının çevre dostu olduğuna dikkat çekerek yüzde 75 oranında elektrikten tasarruf edildiğini ve buna bağlı olarak kütüphaneyi ısıtmak ve soğutmak için klima kullanmaya ihtiyaç duyulmadığını, erişim cihazlarının küçük ve monitörün arkasında monte edilerek mekândan büyük ölçüde tasarruf edildiğini söyledi.

HARVARD, BİZDEN ABONELİK İSTEYECEK

Kütüphanenin Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydeden Göksu, dijital kütüphanenin diğer ilçelere de model olduğunu söyledi. Kütüphanenin toplam 2 bin 680 üyesi olduğuna dikkat çeken Göksu, kütüphane çevresini de içine alacak şekilde dijital bir park projesini hayata geçireceklerini ifade etti. Dijital kütüphaneyi daha da geliştireceklerini vurgulayan Göksu, “ 3 yıl sonra Harvard, buradan abonelik isteyecek. Hedefimiz bu” dedi.

Dijital Kütüphaneyi çok beğendiğini söyleyen NComputing Ceo’su Raj Dhingra da, “Çok güzel bir kütüphane. Sizin başarınız büyümeyi de beraberinde getirecektir. Geçmişi hatırlatan bir bina; ama içinde geleceği ifade eden bir nesil yetişiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından NComputing Ceo’su Dhingra, Başkan Göksu’ya “Go green innovation award”(Çevre Dostu Teknoloji Ödülü) ödülünü takdim etti. Böyle bir ödüle layık görülmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu söyleyen Göksu da Dhingra’ya teşekkür plaketi ve buket çiçek vererek, Böyle bir çalışmanın okyanus ötesinden görülüyor olması bizleri çok memnun etti” dedi. Göksu ve Dhingra, daha sonra kütüphane önünde öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209