66 AYLIKLARIN OKUL İHTİYAÇLARINI FATİH BELEDİYESİ KARŞILIYOR

4+4+4 olarak bilinen 12 yıllık zorunlu eğitim yasası çerçevesinde yapılan düzenlemenin ardından 66 ayını dolduran çocuklarımızın eğitim ve öğretim hayatına başlayacakları yeni eğitim yılı başlıyor. 10 Eylül Pazartesi günü 66 ayını dolduran çocuklar ders başı yapacak.

66 AYLIKLARIN OKUL İHTİYAÇLARINI FATİH BELEDİYESİ KARŞILIYOR

 OKUL ÇANTASI BU YIL DA FATİH BELEDİYESİ’NDEN

 

Fatih Belediyesi, ilçede bulunan 45 ilköğretim okulunda ders başı yapacak yaklaşık 8 bin 1. Sınıf öğrencisine ‘Okul çantası bizden’ kampanyası çerçevesinde okul çantası hediye edecek. Her eğitim öğretim yılı başlarken velilerin yükü bir kat daha artar, çünkü yeni okul kıyafetleri, yeni okul çantası ve kırtasiye malzemesi alınması gerekmektedir. Bütün bu masraflar anne babaları kara kara düşünmeye sevk eder.

Fatih Belediyesi ‘Okul çantaları bizden’ kampanyası ile bu yıl da Fatih ilçesindeki okullarda 1. Sınıfa başlayacak öğrencilerin çanta ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayarak bir nebze de olsa ailelerin ekonomik yükünü hafifletmeye çalışıyor.

1. Sınıfa başlayacak olan 66 aylık öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla daha önce uygulamaya koyulan ''uyum programı'', 2012-2013 eğitim öğretim yılı başlamadan 10-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Fatih Belediyesi ilçede bulunan 45 ilköğretim okulunda 1. Sınıfa başlayacak olan yaklaşık 8 bin kadar ilköğretim öğrencisine okul çantasını ve kırtasiye malzemesini hediye ediyor. Okul çantasının içinde beslenme çantası, yazı defteri, kareli defter, resim defteri, boya takımı, kırmızı ve siyah kurşun kalem ile kalem traş ve silgi de ulunuyor. 

1.Sınıfa başlayacak olan öğrenciler belediyenin kendilerine hediye ettiği okul çantalarını ve kırtasiye malzemelerini Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’den alacaklar.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209