Bakırköy İHL mezunları iftar sofrasında buluştu

Bakırköy İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin –Bakimder- organize ettiği iftarda 4 bin kişilik yemek ikram edildi.

Bakırköy İHL mezunları iftar sofrasında buluştu

 Bakırköy İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin her yıl düzenlediği ve artık geleneksel hale getirdiği iftar yemeği toplantısı bu yıl 4.sünü geniş bir katılımla gerçekleştirdi.  Dünden bugüne Bakırköy İmam Hatip’ten mezun olmuş ve halen okuyan öğrencileri ve öğretmenlerini iftar sofrasında buluşturan Bakimder, Genel Sekreter Alaattin Altuntaş’ın sunumuyla Rüstempaşa Camii İmam Hatibi İsmail Karakelle’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti, semazen gösterileri ve ney dinletileri ile yemek öncesi ve sonrası misafirlerine hoş bir program sundu.

Okulun eski mezunlarından İshak Paşa Camii İmamı İsmail Karakelle’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile açılışını yaptığı programda sırasıyla, Bakimder Başkanı Dr.Hasan Gökceoğlu, Okul Aile Birliği Başkan Şakir Şahin, Okul Müdürü Ercan Yaren’in günün anlam ve önemine dair konuşmaları sonrası ezan ve dualarla sunulan ikramlar yenmeye başlandı. Yemek sonrası okulun eski müdürü İsmail Yılmaz, mezunlarından Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Atalay, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve Sinop eski milletvekili Cahit Can yaptıkları konuşmalarda, eski günlerini ve geleceğe dair temennilerini bildirdi.

Bakırköy İmam-Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşen iftar programına yoğun ilgi olduğunu belirten Başkan Dr.Hasan Gökceoğlu “Bu yıl ilgi oldukça fazlaydı, ayakta kalanlar oldu, onlara da ekstra masa sandalye ayarlamak zorunda kaldık.  4 bin kişilik yemek kapasitemizi tamamen tükettik. Bu organizasyonu her yıl düzenli olarak devam ettirmek istiyoruz.” dedi.

Bakimder’i anlatan tanıtım filmi ve tasavvuf müziği sanatçısı Ufuk Akın’ın mini konseri ile bir iftar programı daha büyük bir coşkuyla son buldu.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209