Volkan Işık 2012'ye göz kırpıyor

Volkan Işık, 1 yıl aradan sonra tekrar pilot koltuğunda parkura çıkıyor.

Volkan Işık 2012'ye göz kırpıyor
Işık, 12-13 Kasım tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek olan Türkiye Otokros Şampiyonası Final Yarışı'nda ve 19-20 Kasım tarihlerinde Hitit Rallisi'nde start alacak. 
 
 
Son dönemde, ürettiği yerli yarış otomobili VOLKICAR ve bu yarış otomobiliyle düzenlediği V1 Challenge ile adından sıkça söz ettiren Türkiye’nin ralli efsanesi Volkan Işık, 12-13 Kasım tarihlerinde Antalya Motorsporları Kulübü (AMK) tarafından Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’nde bulunan WRC Özel Seyirci Etabı’nda gerçekleştirilecek. 
 
 
 Türkiye Otokros Şampiyonası’nın final yarışında start alacak. Volkan Işık, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından 19-20 Kasım tarihlerine ertelenen ve bu yıl Antalya’daki etaplarda koşulacak olan sezonun son yarışı Hitit Rallisi’nde de pilot koltuğuna oturacak. Volkan Işık, her iki yarışta da Team 47 renklerindeki Peugeot 207 Super 2000’i kullanacak. Hitit Rallisi’nde Işık’a co-pilot olarak Vedat Bostancı eşlik edecek. Team 47’nin ikinci Peugeot Super 2000’inin pilot koltuğunda ise 2010 Otokros Kategori 4 Birincisi ve V1 Challenge’ta da yarışan Halim Ateş oturacak. Halim Ateş’e co-pilot olarak Ekrem Aydın eşlik edecek. Volkan Işık, Antalya’da düzenlenecek iki yarışa katılarak 2012’de yeniden yarışlara dönebileceğinin sinyalini de vermiş oluyor.  
 
Türkiye’de En Son 2008 ERC’de Yarıştı 
 2007 yılında Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC)’yi ikinci, 2008 yılında ise üçüncü olarak tamamladıktan sonra 2010 yılında İtalya Ralli Şampiyonası’nda yarışan Volkan Işık, motorsporlarının kendisi için yalnızca spor değil bir yaşam biçimi olduğunu, hayatının her evresinde bu sporun izlerini bulmanın mümkün olduğunu belirtti. Yarışmadığı dönemlerde dahi motorsporlarının içerisinde olmaya devam ettiğini belirten Işık, sadece yarışmacı olarak değil, projeler geliştiren, üreten, yatırım yapan, eğitim veren gibi çok farklı kimlikler ile bu sporun içerisinde sürekli var olduğunu belirtti. Yarış aracının içerisinde olmanın bambaşka bir duygu olduğunu dile getiren Işık, “yarışma duygusu bir virüs gibidir, bir kere bulaştı mı kurtulmanız neredeyse imkansızdır” sözleriyle durumu özetliyor. Volkan Işık, 20 yılı aşan tecrübesine karşın iki yarışta da tekrar pilot koltuğunda mücadele verecek olmasından dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi.

Haber Kaynağı : internetspor.com

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209