Zeybekçi: Filistin kanayan bir yara

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, ''Filistin'de kanayan yara, kardeşlerimizin yarasıdır'' dedi.

Zeybekçi: Filistin kanayan bir yara

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, gündemdışı konuşmasında, 30 Mart gününün, Filistin'de her yıl İsrail saldırısına dikkat çekmek amacıyla, ''Toprak Günü'' olarak kutlandığını anımsattı.

''Filistin'de kanayan yara, kardeşlerimizin yarasıdır'' ifadesini kullanan Zeybekci, insani hassasiyetleri nedeniyle Filistin davasının en önemli savunucularından olduklarını söyledi.

Gazze'de insanlara reva görülen şartlara ve yapılanların insan haklarına ne kadar aykırı olduğuna dikkati çekmek için söz aldığını belirten Zeybekci, ''Bir defasında Gazze'ye gitmek istediğimizde Mısır tarafında sorun yaşadığımız için Gazze'ye girememiştik. İnşallah en kısa zamanda tekrar milletvekilleri ve belediye başkanlarından oluşan bir heyetle gitmeyi deneyeceğiz'' diye konuştu.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise iktidarların geçmişten ders çıkararak, tecrübe edinmeleri gerektiğini ifade etti. ''Bugünkü iktidar, yanlış örneklerden hareket ederek, politika üretiyor'' diyen Uzunırmak, şöyle devam etti:

''Başbakan diyor ki 'Avrupa kupalarına 5 yıl katılmasak ne olur? İngiltere örneği var' Bu iki olayın kaynakları farklı. İngiltere, örnek alınamaz. Orada bir stat faciasından sonra sözkonusu karar alınmıştı. Buradaki ise Hükümetin her yeri ele geçirme çalışmalarından kaynaklanmıştır.

Başlatılan şike operasyonu o kadar kötü yönetildi ki daha birçok kulübün suçlanmasına neden olabilecek şekilde soruşturmalar yönlendirildi. Operasyon doğru yapılsaydı, bugün 8 değil 2 kulüpten, yüzlerce kişiden değil 3-5 kişiden bahsedilecekti ve Süper Lig'in çökmesi diye bir şey olmayacaktı.''

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinin sorunlarına ilişkin gündemdışı konuşma yaptı. Tanal, ''İlçede kullanma suyundan alınan numuneler kirli çıktı. Yıllardır en büyük sorun olan otopark sıkıntısı bir türlü çözülemedi'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209