Tanrıverdi: Türkiye bizimle büyüdü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile büyüdüğünü, geliştiğini ve kalkındığını, AK Parti'nin de Türkiye ile büyüyüp geliştiğini söyledi.

Tanrıverdi: Türkiye bizimle büyüdü

Tanrıverdi, partisinin Alaşehir ilçe başkanlığı 4. olağan kongresinde yaptığı konuşmada, kongre sürecinin yaşandığı AK Parti'de, ilçe kongrelerinin şenlik, birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Manisa'nın AK Parti döneminde büyük bir atılım içerisine girdiğini, sanayisi, tarımı turizmiyle bölgenin parlayan yıldızı haline geldiğini dile getiren Tanrıverdi, aynı şeyin tüm Türkiye için de geçerli olduğunu ifade etti.

Tanrıverdi, parti olarak her zaman ülke çıkarlarını, milletin menfaatlerini en üstte tuttuklarını, AK Parti'li siyasetçiler olarak kişisel tatmin, ikbal ve çıkar peşinde hiçbir zaman olmadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Türkiye bizimle birlikte büyüdü, gelişti, kalkındı. Biz de Türkiye ile birlikte büyüdük, geliştik ve kalkındık. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumları arasındaki uyum ve ahenge özenle sahip çıktık. Türkiye artık 2002'deki o içine kapalı, ekonomik krizlerle boğuşmaktan yorgun ve bitap Türkiye değildir. Geçmişteki gibi IMF'den, memurların, polislerin, kamu çalışanlarının maaşlarını ödemek için borçlanmıyoruz. Küresel kriz neticesinde tam 22 ülke IMF ile anlaşma yaparken biz yapmadık. Şu anda, dünyanın birçok ülkesi, kamu borçlarını çevirmek amacıyla Uluslararası Para Fonu'ndan yüksek faizlerle kredi çekmek için sıraya girmiş durumda. Türkiye'de ise durum tam tersi. Önceki hükümetlerden 23,5 milyar dolarlık IMF borcunu devralmıştık, bu borcu ödedik ve şu anda 2,9 milyar dolara kadar indirdik.''

-''Olayda kesinlikle kasıt yok''-

Terör sorununa da değinen Tanrıverdi, terör belasının da kökünü kazıyacaklarını söyledi. Son aylarda güvenlik güçlerinin ortaya koyduğu başarılı operasyonlarla hainlerin belinin büküldüğünü dile getiren Tanrıverdi, ''Son bitirici darbeyi de yakın zamanda vuracağız'' dedi.

Bu mücadele sürerken geçen hafta Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırı yıkanlarında meydana gelen olayın herkesi üzdüğünü ifade eden Tanrıverdi, şöyle dedi:

''Meydana gelen olay hepimizi üzmüştür. Olayla ilgili olarak gerek Hükümetimiz gerekse Başbakanımız açıklayıcı beyanlarda bulundular. Olayda bir kasıt kesinlikle yoktur. Gece karanlığında katırlarla kimin ne getirdiği belli değildir. İstihbaratta bir zafiyet veya ihmal söz konusu ise bu da araştırılmaktadır. Hem Genelkurmay Başkanlığı hem de savcılık harekete geçmiştir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleri ile temasa geçilmiş ve devletimize düşen ne varsa yapılacaktır.''

Tanrıverdi, AK Parti iktidarında yakalanan istikrar ve güven ortamı ile devlet-millet kaynaşmasını çekemeyen çevrelerin olduğuna değinerek, şunları söyledi:

''Her fırsatta olduğu gibi bu olayda da mal bulmuş mağribi gibi olan biteni bilmeden ve anlamadan ortalığı karıştırmak, suyu bulandırmak istemişlerdir. Ülkemizin güvenliği ve terörle mücadele konusu basit bir konu değildir. Bu yolda elbette bazı adımlar eleştirilecektir, bazı can sıkıcı gelişmeler olacaktır. Milletimizin, böyle olaylar karşısında ferasetini, bilincini, sorumluluğunu yitirmeden metanetli ve aklı selim ile davranması, bütün kışkırtıcıların kışkırtmalarına mahal vermemesi çok önemlidir.''

-Kalıcı güven, istikrar ve büyüme hedefi-

Siyasetin uzun soluklu bir maraton olduğuna ve parti teşkilatı olarak önlerinde 2014 yılında yapılacak mahalli idareler seçimleri bulunduğuna işaret eden Tanrıverdi, teşkilatlarından kendilerini her zaman zinde ve dinç tutmalarını istedi.

Tanrıverdi, parti olarak bugüne kadar girdikleri her seçimden birinci çıktıklarını ama tek hedeflerinin sadece seçim kazanmak olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bizim bir başka hedefimiz de ülkemizde dirliğin, düzenin, güvenin, istikrarın, büyümenin kalıcı olmasını sağlamaktır. Yarınlarımıza daha güzel bir Alaşehir, daha güzel bir Manisa, daha güzel bir Türkiye bırakabilmektir. Onun için AK Parti'de makamların, mevkilerin önemi yoktur. Önemli olan bu gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Bu aziz millete, Manisa'ya hizmetler bırakmak, hizmetlerle anılmaktır.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209