Saadet Partisi: Çok olumlu bir adım

Saadet Partisi, 28 Şubat sürecinin sorgulanmasını demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları açısından çok önemli ve olumlu bir adım olarak gördüğünü belirtti.

Saadet Partisi: Çok olumlu bir adım

Saadet Partisi Başkanlık Divanı tarafından yapılan açıklamada, 28 Şubat süreciyle milli menfaatlere büyük darbe vurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, 28 Şubat sürecinin sorgulanmasının demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları açısından çok önemli ve olumlu bir adım olarak görüldüğü vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

''28 Şubat'ta yapılan Milli Güvenlik Kurulu tutanakları açıklanmalıdır. 28 Şubat'ın gerçek aktörleri ortaya çıkarılmalı ve yargılanmalıdır. Unutulmamalıdır ki 28 Şubat'ta asker maşa, bir kısım medya silah olarak kullanılmıştır. 28 Şubat'ın iç aktörleri 'havuz sistemi' ile 'denk bütçe' ile sömürü muslukları kısılmış olan holdingler ve patronlardır. 28 Şubat'ın dış aktörleri de küresel emperyalizmdir.''

-BASK Genel Başkanı Akay-

Bu arada, BASK Genel Başkanı Resul Akay da soruşturmayı olumlu bulduklarını ve desteklediklerini bildirdi.

Soruşturmayı ''isabetli, ancak geç kalmış bir soruşturma'' olarak gördüğünü ifade eden Akay, ''12 Eylül Davası'nda olduğu gibi, soruşturmanın toplumun gazını alma biçiminde sembolik ve göstermelik yapılmamasını temenni etmekteyiz'' ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209