Kapusuz: 28 Şubat mağduruyum, sevinemiyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, 28 Şubat soruşturmasın değerlendirdi.

Kapusuz: 28 Şubat mağduruyum, sevinemiyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, bugün başlatılan 28 Şubat soruşturmasının ''yargıya ve kamuoyuna zarar verecek şekle çevrilmemesini'' isteyerek, ''Bir 28 Şubat mağduru olarak sevinemiyorum, keşke olmasaydı'' dedi.

Meclis Kulisinde gazetecilerin bugün başlatılan soruşturma ile ilgili sorularını yanıtlayan Kapusuz, Türkiye'de demokrasinin ''kanayan yaralarının'' darbeler olduğunu ifade etti.

Adil ve objektif yargılamanın, bu süreçlerden bir çıkış yolu olduğunu belirten Kapusuz, siyaset kurumu ve Meclis'in ortak bir kararla darbeler için bir araştırma komisyonu kurulmasına karar verdiğini hatırlattı.

Darbelerin yargılanmasının ve araştırılmasının, Türkiye'nin içerde ve dışarda itibarını artıracağını anlatan Kapusuz, ''Demokrasinin yarleşmesi için adil yargılama sürecinin süratli devreye girmesi gerekiyor. Herkesin, yargılama sürecine sağduyu ve saygıyla katkı yapması lazım. Yargılama sürecinin en kısa sürede hızla sonuçlanması gerekir'' diye konuştu.

''Bu konuyu yargıya ve kamuoyuna zarar verecek şekle çevirmemek lazım'' ifadesini kullanan Kapusuz, ''Geçmişte, 28 Şubat'ta marşlar söyleyenler ve bir kesimin üzerine psikolojik harekat yapanlar oldu. Sevinenler oldu. Ben bir 28 Şubat mağduru olarak bunda bir sevinç göremiyorum, keşke olmasaydı'' dedi.

Kapusuz, darbelerin yargılanmasının doğal bir sonuç olduğuna dikkati çekerek, her şeyin dikkatle yürütülmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili açıklamalarını da eleştiren Kapusuz, yargı mensuplarının itham edilmesini son derece yanlış bulduğunu ifade etti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209