Destici: Sonuna kadar sahip çıkacağız

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki yol arkadaşlarının ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Destici: Sonuna kadar sahip çıkacağız

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 3. yılı

-BBP Genel Başkanı Destici:

''(Helikopterin düşmesi) Bu dava, mutlaka milletin,

ailelerin, bizlerin kalplerini tatmin edecek

bir şekilde aydınlanacaktır'' 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren BBP'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki yol arkadaşlarının ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili olarak, ''Bu dava, mutlaka milletin, ailelerin, bizlerin kalplerini tatmin edecek bir şekilde aydınlanacaktır'' dedi.

Kahramanmaraş'ta 25 Mart 2009'da helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi anma etkinlikleri kapsamında Sivas 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen ''Şehitlerimizi Anıyoruz'' adlı programa katılan Destici, üzücü olayın üzerinden 3 yıl geçtiğini anımsattı.

Acılarının, hüzünlerinin ilk günkü gibi olduğunu belirten Destici, şehitlik mertebesinin önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Biz şehitlerimize üzülürken, şehitlerimize yanarken, 25-31 Mart'ı her yıl Şehitler Haftası olarak değerlendirirken maalesef bugünlerde 'sivil şehit' diye bir kavramla karşı karşıya kaldık. Hrant Dink'i de şehit yapacaklar, PKK'ya yardım, yataklık, istihbaratçılık yapanları da şehit yapacaklar.

Bu ülkenin her karış toprağının şehit kanlarıyla yıkandığını belirten Destici, ''Siz şehit arıyorsanız Erhan Üstündağ'a bakınız, siz şehit arıyorsanız Yüksel Yancı'ya, Murat Çetinkaya'ya, İsmail Güneş'e bakınız. Siz şehit arıyorsanız 'zulüm Azrail olsa hep hakkı tutacağım, mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir' diyen Muhsin Yazıcıoğlu'na bakınız. Sen Muhsin Yazıcıoğlu'nu şehit saymayacaksın, Hrant Dink'i şehit sayacaksın. Bunu Allah sorar, bunun hesabını Allah sorar senden'' ifadelerini kullandı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyaset anlayışını, hayata bakışını ve davasını anlatan Destici, Yazıcıoğlu'nun Türk-İslam dünyasında birlik ve beraberliği savunduğunu belirtti.

Eğitim sistemindeki değişlikliği desteklediklerini ifade eden Destici, hükümete eğitimde 5 4 3 sistemini teklif ettiklerini söyledi.

-Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüne ilişkin soruşturma- 

Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmaya da değinen Destici, davaya sonuna kadar sahip çıkacaklarını kaydetti.

Hukuk içerisinde kaldıklarını ve kalacaklarını ifade eden Destici, ''Şu anda dava Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı'nda takip ediliyor. Gizlilik kararı var, bu bizim sürmesini istediğimiz bir karar. Soruşturmanın selameti açısından da biz kamuoyuyla da soruşturmaya zarar vermeyecek kısımları paylaşıyoruz. Biz Türk Ocakları'nın 100. yıl dönümünde Sayın Cumhurbaşkanımızla yine uzun uzun bunu değerlendirme fırsatı bulduk. Onun da ilgisi, alakası devam ediyor. Bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum'' dedi.

Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu dava, mutlaka milletin, ailelerin, bizlerin kalplerini tatmin edecek bir şekilde aydınlanacaktır. Bakın biz hiçbir zaman bu işe 'kaza' demedik, 'suikast' de demedik. Çünkü 'kazadır' diyenler kaza kırım ekibi biliyorsunuz rapor hazırladı, 'kazadır' diye rapor hazırlayanların 3'ü de şu anda tutuklu. Ben 3'ü de şüpheli olan, 3'ü de tutuklu olan bir ekibin hazırladığı kaza kırımına bakıp da bu 'hadise kazadır' diye nasıl söyleyeceğim. Kim buna inanır, siz kimi inandıracaksınız. Öbür taraftan da bu bir suikasttır, bu bir sabotajdır, bununla ilgili kesin bir bilgi ve delil yok, ama araştırılıyor. Kamuoyunun 'bu bir suikasttır' algısı oluşturan 5-6 tane şüphe var, cevabı henüz kamuoyuyla paylaşılmayan veya kamuoyunu tatmin etmeyen sorular var. Bu soruların cevabı kamuoyunu, bizleri, aileleri tatmin eder bir şekilde açıklanmadan elbette ki tatmin olunmayacak ve sonuna kadar da bu işin peşi bırakılmayacak.''

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk büyükleri, şehitler, Yazıcıoğlu ve yol arkadaşları için saygı duruşunda bulunulan anma programında, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Programa, merhum Yazıcıoğlu'nun yakınları arkadaşları, bazı partilerin, çeşitli derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatının slayt eşliğinde anlatılması sırasında, salonda duygu dolu anlar yaşandı. Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarının fotoğraflarının gösterildiği sunumda, bazı katılımcılar gözyaşlarını tutamadı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209