Bakan Eroğlu: CHP iflas etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çalışmalarından dolayı kendilerini eleştiren ana muhalefet partisine sert çıkarken belediyecilik hizmetlerinde CHP’nin becerisinin olmadığını söyledi.

Bakan Eroğlu: CHP iflas etti

Eroğlu “Belediyecilik deyince AK Parti anlaşılıyor zaten. CHP belediyecilikte iflas etmiştir” diye konuştu.

Eroğlu, TV8’de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak bakanlığın faaliyetlerini anlattı. Eroğlu, çalışmaları ile ilgili kendilerini eleştiren CHP’ye sert çıktı. Trakya’daki yatırımlardan bahseden ve CHP’li belediyelerin görevlerini yapmaması sebebiyle kendilerinin yaptığını belirten Bakan Eroğlu, Başbakan Erdoğan’ın da Ergene nehrinin durumunu görüp kendisini aradığını ve “CHP’li belediyelerde o beceri yok, siz ilgilenin” dediğini söyledi. Eroğlu, “Çevre ve orman konusunda Trakya en büyük yatırımları bizim iktidarımızda görmüştür. Sadece Edirne’ye 2 katrilyondan fazla yatırım yaptık. Trakya’daki belediyelerin çoğu CHP’li belediyeler. Belediyelerin arıtma tesisini biz yapıyoruz. Belediyecilik deyince AK Parti anlaşılıyor zaten. CHP belediyecilikte iflas etmiştir” diye konuştu.

-“ATİLA KART’I ALLAH’A HAVALE EDİYORUM”-

Veysel Eroğlu, Artvin–Yusufeli’ndeki barajın ihalesinin yapıldığını ve yol inşaatının da başladığını sözlerine eklerken, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın, “Eroğlu, KOP ve Mavi Tünel konusunda bilerek yanlış ve eksik bilgi veriyor” sözlerine de yanıt verdi. Bakan Eroğlu, “Gidip baksın lütfen. Hadi bizim baktıklarımıza inanmıyor gidip de 17 km’den uzun, koskoca deliği görmüyor mu? Koskoca tüneli görmüyorsa onu Allah’a havale ediyorum. Tamamen deldik, kaplaması bitti. Koca tüneli mi görmüyorsun? Demek ki Sayın Milletvekili Konya’yı pek gezmiyor” dedi. Eroğlu tartışmalı 2B arazileriyle ilgili de şunları söyledi:

“İmzalar hemen hemen tamamlandı, önümüzdeki hafta meclise sevk edilir diye düşünüyorum. Sorun çözülecek. Şunu belirtmek isterim ki hükümetimizin döneminde 1 karış toprak dahi işgal ettirmedik. Kontrol ediyoruz. Bu konuda çok hassasım çünkü bunlar bize emanettir. Bunu kimseye gasp ettirme hakkımız yoktur.”

-400 CİVARINDA ORMAN MÜHENDİSİ ALINACAK

Merakla beklenen “2012’de orman mühendisi alımı yapılacak mı?” sorusunu da yanıtlayan Eroğlu yaklaşık 300-400 civarında bir alımın söz konusu olabileceğini kaydetti.Taleplerin hem Maliye hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yazıldığını kaydeden Eroğlu “Sayı tam olarak netleşmedi fakat tatmin edici bir rakam olacağına inanıyorum. Yaklaşık 300 400 civarında olabilir. Sadece devlette değil özel sektörde de önlerini açacak çalışmalarımız olacak” dedi.

Öte yandan Uludere’de yaşanan olaya ilişkin değerlendirmesinde ise Bakan Eroğlu olayda bir kasıt olmadığının altını çizerek “Bu olaya en çok üzülen Sayın Başbakan’dır. Bizlerin yüreği yandı. Fakat sevinip kahkaha atanlar var. Onlara bakmak lazım. PKK’nın telsiz konuşmalarından düşen kayıtlar var. Kim üzüldü kim sevindi vatandaşımız ona baksın” diye konuştu.

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209