Türkiye Almanya Film Festivali ödülleri

Berlin Film Festivali'nde Kristal Ayı kazanın Lal Gece filmi, Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenen 17. Türkiye- Almanya Film Festivali'nden de eli boş dönmedi

Türkiye Almanya Film Festivali ödülleri

Bu yıl 17.’si düzenlenen “Türkiye/Almanya Film Festivali Seçici Kurul Ödülleri”nin kazananları belli oldu.

Lal Gece, Christian Petzold'un Barbara adlı filmiyle birlikte En İyi Film seçildi. Lal Gece'nin başrol oyuncuları İlyas Salman En İyi Erkek Oyuncu seçilirken genç oyuncu Dilan Aksüt de En İyi Kadın Oyuncu ödülüne değer görüldü. Ödülünü Fatma Girik'in elinden alan Salman "Bana destek veren halkım sayesinde buralardayım. Destek veren halkıma teşekkür ediyorum. Normal aşk ve sevgide ayrılık vardır ve dünyada tek ayrılamayan, sinema, film ve oyuncudur. Paranın küreselleştiği dünyada parasız bir dünya diliyorum" dedi.

Reis Çelik’in “Lal Gece”si ile Christian Petzold’un “Barbara” adlı uzun metraj filmi “En İyi Film” ödülünü paylaşırken, “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” İlyas Salman’a, “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü” ise Dilan Aksüt’e verildi.

Festivalde Mahmut Tali Öngören Ödülü'nü, Caner Alper ve Mehmet Binay'ın yönettiği Zenne filmi aldı.

Yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yaptığı “Zenne”nin “Öngören Ödülü”nü aldığı yarışmada, “Seyirci Ödülü”nü ise yönetmenliğini Leo Khasin’in yaptığı “Bir Dost İçin Hayır Duası” adlı film kazandı.

Festivalin “Kısa Film Yarışması”nın birincisi “Buz Çiçekleri”, ikincisi “Long Distance”, üçüncüsü ise “Ali Ata Bak” adlı filmler oldu.

Festival Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filminin gösterimiyle sona erdi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209