YARSAV'LI HAKİM: "DARBEYİ SAVUNAN HUKUKCULAR PARANOYAK ve ŞİZOFRENİK DEĞİLDİR."

"Darbe işgaldir, darbeye ve darbeciliğe karşı sessiz şeytanlık belhümadallıktır. Hukukçular darbeyi savunamaz. anayasayı ortadan kaldıran ve meclisi fesh eden, hukuka alenen tecavüz eden lanet darbecilerin yargılanmasına hayır demek ŞİZOFRENLİKTİR."

YARSAV'LI HAKİM:
 YARSAV'lı MİLİTAN HAKİM'den MİLİTAN KARAR:

“Darbeyi savunanlar Şizofren ve Paranoyak Değildir” kararına karşı Yargıtaya başvuran Adalet Platformu Başkanı Adem ÇEVİK: “Darbeyi savunmak ve darbecilerin yargılanmasına hayır demek bilimsel olarak paranoyaklık-şizofrenliktir.”

 

“ Milletin Meclisini fesh eden Hukuka ve anayasaya tecavüz eden darbeyi ve darbecileri savunmak tecavüzcüsüne aşıklıktır ki bu durum müşahede altına alınmayı gerektiren paranoyak ve şizofrenik bir durumdur” bu bir tesbittir tıbbi bir vakadır. Hakaret yoktur işkencecisine aşık olan hukukcu da olsa tedavi edilmeli paranoyaklıktan ve şizofrenlikten kurtulmalıdır. Darbecilik insanlığa karşı açılmış bir savaştır. İşsizliğin yolsuzluğun ve yoksulluğun yegane sebebi darbelerdir. Darbecilikten ve terörden rantlanan belhumadallara karşı dilsiz şeytan olmak da esfeli safilinliktir.”

 

Yarsavlı Hakim'den Adalet Platformunu Yıldırma Kararı

Adem ÇEVİK, YARSAV'lı Hakim Kurbanı

 

Darbeciler hakkında yaptığı suç duyuruları ve açtığı davalarla tanınan Adalet Platformu Başkanı Adem ÇEVİK, YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU'nun hakkında açtığı tazminat davasında YARSAV'lı Hakimin kurbanı oldu. ÇEVİK: “ Darbeyi savunmak, Tecavüzcüsünü savunmaktır. Hukukcu darbeyi savunamaz”

Dünya dönüyor, sosyolojik tesbit olarak darbeyi savunmak işkencecisini savunmaktır ve psikolojik teşhis olarak da şizofrenik ve paranoyak bir vakada söz hakimlerin değil doktorlarındır.”

 

Darbeciler hakkında yaptığı suç duyuruları ve açtığı davalarla tanınan Adalet Platformu Başkanı Adem ÇEVİK'e YARSAV Cezası verildi.. Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi YARSAV'ın 1079 nolu üyesi Mehmed Cengiz ÇİFTÇİ, YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU'nun açtığı tazminat davasında Adem ÇEVİK'e 5.900 TL tazminat ödemeye mahkum etti ve EMİNAĞAOĞLU hemen icrai işlem başlattı.

 

“HUKUKCU DARBEYİ SAVUNAMAZ”

YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU Referandum ertesi CNNTÜRK Televizyonunda 5N1K Programında tartıştığı Adem ÇEVİK hakkında 15 bin TL'lik tazminat davası açmıştı. ÇEVİK söz konusu programda “Hukukcu darbeyi savunmaz, hukuk ayaklar altına alan darbecileri ve darbeyi savunanlar paranoyaktır ve şizofrendir” demişti. Çevik, davanın YARSAV üyesi olan Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Mehmet Cengiz ÇİFTÇİ tarafından görülmesine itiraz etmiş ve reddi hakim talebinde bulunmuştu. Çevik, Hakimin odasında sigara içmemesini de istemişti. Programda BDP'li yetkililer karakollarda kürtlere tecavüz edildiğini söylemesi karşısında“darbecilerin tecavüzcülerin 17bin faili meçhul faili malumların yargılanmasına neden hayır diyorsunuz. İşte budur tecavüzcüsüne aşıklık, bu durum paranoyaklık ve şizofreniklik değilmidir?” sorusunun cevabı verilememişti...

 

“YARSAV'LI HAKİMİN KARAR VERMESİ HUKUKA AYKIRI”

Mahkeme reddi hakim talebi reddelilen ÇEVİK hakkında 5.900 TL tazminat ödemeye mahkum etti. ÇEVİK: “Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi YARSAV'ın 1079 nolu üyesi Mehmed Cengiz ÇİFTÇİ'nin bu davaya bakması Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununa, evrensel hukuka ve ahlaka aykırıdır. Ayrıca çözümüne itiraz ettiğimiz  CD kopyasını vermemesi de taraflı-bağımlı ve etki altında olduğu izlenimini uyandırıyor.  Evrensel hukuk kaideleri gereği Reddi hakim talebi olmaksızın kendiliğinden çekilmesi gerekirdi. Bu kararın düzeltilmesi talebiyle bugün avukatım Berrin YEŞİLYURT Yargıtaya başvurdu. Yargıtayda YARSAV'lı olmayan hakimler davaya bakmaları gerekir. Yargıtayda hukukun ilkelerinin işleyeceğini bekliyorum. Yargıtayda hukuk işlemezse AİHM' e başvuracağım”.dedi

 

“MİLİTANCA KARAR VERİLMİŞTİR”

Yarsav eski başkanı olan CHP milletvekili Emine Ülker TARHAN'ın “YARSAV'a hukucu değil militan lazım” dediğini de hatırlatan ÇEVİK. “Benim davamda militanca karar verilmiştir. Bu karar etki altında alınmış bağımlı ve taraflıdır. Etki altında olmasaydı YARSAV'lı hakim ve savcılar  Evrensel hukuk ve AİHM ilkelerine aykırıdır. Darbeyi ve darbeciliği savunmasıyla bilinen YARSAV'ın isteği doğrultusunda tazminata mahkum edildiğimi düşünüyorum” dedi

 

“SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM”

Kendisinin “Bir hukukcu darbeyi savunamaz, savunuyorsa hukukcu değildir, Darbeyi savunan hukukcu şizofreniktir.” dediğini ve bu sözlerinin arkasında durduğunu belirten ÇEVİK: “Sözümün arkasındayım, kimseye hakaret etmedim, savunmasız olarak ve militanca tazminata mahkum edildim, hastaların hastalıklarını kabul etmemesi normaldir. Darbeci paranoyaklar ve şizofrenler acilen müşahede altına alınmalıdır. ” dedi

 

“ASIL EMİNAĞAOĞLU YARGILANMALIDIR”

Çevik hukuka ve hukuculara sahip çıktığını belirterek, hukuculara ve yargıya her türlü haklareti yapan Eminağaoğlu'nun yargılanması gerektiğini belirtti. ÇEVİK şunları söyledi: “Asıl Ömer Faruk Eminağaoğlu yargılanmalıdır, darbe yapmayanlara ve darbecileri yargılayan hukukculara, HSYK seçimlerinde oy kullanan 12 bin hakim ve savcıya alenen hakaretlerde bulunmuştu. 'Terör örgütü kuran ve yöneten bir Adalet Bakanlığı'yla karşı karşıyayız' diyen Eminağaoğlu ve bu hakarete sessiz kalarak kabullenen Adalet Bakanlığı personeli, HSYK ve re'sen soruşturma açmayanlar yargılanmaladır. Ben Darbeye karşı çıktığım için tazminata mahkum ediliyorum, mahkum da edilsem dünya yine dönüyor ve darbeciler Adalet Platformunun da gayretleriyle hesap vermeye başladılar. Darbeye sahip çıkan Eminağaoğlu ve teröre yardım yataklık yapan işci partisine ve yayın organı Aydınlık'a dava bile açılamıyor olması ve chp-işbank hukuksuzluğu ve işci partisinin teröre yardım-yatklıktan kapatılması gerektiği hakkında yaptığımız suç duyurularının gereği yapılamıyor.” dedi.

İŞTE O HAKİM!

YARSAV Üyesihakim Mehmet Cengiz ÇİFTÇİ, Başbaka Receb Tayyib ERDOĞAN'ın açtığı tazminat davalarını reddetmesi ve Gazeteci Yazar Abdurrahman DİLİPAK'ı mahkum etmesiyle biliniyor.

fotoğraf.JPG  fotoğraf.JPG
-- 
"Zulme Karşı Dilsiz Şeytanlık Belhum Adâllıktır. Zalimliğe Sessizlik Ateş ve Helaktır." 

 Adalet Platformu Genel Başkanı Adem ÇevikYARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun kendisine açtığı 15 bin liralık tazminat davasına bakan hakimin reddi hakim talebi ret edildi ve Adem ÇEVİK savunmasız olarak tazminata mahkum edildi. " eminağaoğlu'nun ve hakiminin yarsav'ı teröre yardım ve yataklık yapanlara, darbecilik yapanlara hasılı insanlığa karşı savaş açanlara sahip çıkan görüntüsü yarsavı terör örgütü kuran bir yarsav ile karşı

YARSAV'ın kurucu başkanı olan Ömer Faruk Eminağaoğlu, televizyon programında "Darbe işgaldir, darbeye ve darbeciliğe karşı sessiz şeytanlık belhümadallıktır. Hukukçular darbeyi savunamaz. Özde hukukçular anayasayı ortadan kaldıran ve meclisi fesh eden, hukuka alenen tecavüz eden lanet darbecilerin yargılanmasına hayır demesi tecavüzcüsüne aşıklıktır, bu akıl ve mantık dışıdır. Hukukcu olduğunu iddia edenlerin darbeyi darbeciliği savunması tecavüzcüsüne aşıklıktır ki bu durum bilimsel olarak paranoyak ve şizofrenik bir durumdur. Tüm darbeciler ve darbeseverler acilen müşahede altına alınmalıdırlar" dediği için Adem Çevik'e -kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle- 15 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Şizofren davasına bakan 15. Asliye Hukuk Hakimi Mehmet Cengiz Çiftçi'nin YARSAV üyesi olması Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik'i hareket geçirdi. Çevik'in avukatları Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na giderek Hakim Mehmet Cengiz Çiftçi'nin YARSAV'ın 1079 nolu üyesi olduğunu, Hukuk Usulü Muhakamesi Kanunu'nun 30. maddesi gereğince Yargıtay'da kesinlikle iptal edilecek bir durum ortaya çıktığı hatırlattı.
 Adalet Platformu Başkanı Çevik, "Bize dava açan YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu olduğundan davaya bakan hakimin de YARSAV üyesi olmasından dolayı reddi hakim talebinde bulunduk ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayette bulunmuştuk.
Adem Çevik dilekçede "Yarsav Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun tarafıma açtığı tazminat davasına Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Hakimi YARSAV'ın 1079 nolu üyesi Mehmet Cengiz Çiftçi'nin bakması evrensel  hukuk ilkelerine ve ahlaka aykırıdr. Hukuk Usulü Muhakamesi Kanununun 30. maddesi gereğince Yargıtay'da kesinlikle iptal edilecek taraflı ve bağımlı bir davaya bakması hukuka aykırıdır. Reddi-hakim talebi olmadan özde hukukçu olan kendiliğinden davadan çekilmesi gerekirken çekilmeyip davada taraflı ve bağımlı karar vereceğinden bile bile ilk duruşmaya girerek hukuka gölge düşürmesi affedilemez bir şekilde görevi kötüye kullanmaktır. Yaptığı tarafgir davranışlarından dolayı YARSAVcı M. Cengiz Çiftçi'nin istifa etmesi gerekir. azlini ve açığa alınmasını istirham ediyorum." dedi.

Hakim Mehmet Cengiz Çiftçi, Başbakan Erdroğan'ın tazminat davalarını reddetmesi, Dilipak'ı mahkum etmesiyle tanınıyor.

  

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209