Erdoğan'dan Rusya'da flaş açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen G20 zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında Suriye ve Mısır'dan, ODTÜ'ye ve başkanlık sistemine kadar flaş açıklamalar yaptı.

Erdoğan'dan Rusya'da flaş açıklamalar
 Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;
-Tüm G-20 ülkeleri büyüme potansiyelini artıracak yöntemleri yeniden belirledi.
-IMF'nin yönetim yapısının iyileştirilmesi kritik öneme sahip. İşsizliğin azaltılması amacıyla önlemler almayı taahhüt ettik.
-Ülkelerin liderleriyle görüştüm. Özellikli konuştuğumuz konu Suriye'deki katliam ve Mısır'daki darbe oldu.
LİDERLER OPERASYON KONUSUNDA HEMFİKİR
-Suriye rejiminin halkına yönelik katliamı, zirveye katılan hemen her lider tarafından dikkatle takip ediliyor ve Şam'a yönelik bir operasyonun son derece gerekli olduğunu liderler de ifade ediyor. Tabii bunun nasılı, niçini, zamanlaması, Birleşmiş Milletler misyonunun raporunu vermesi ve bu rapora dayalı olarak bir adımın atılmasının daha burada önemli olduğu noktasında bir yaklaşım var.
ESED GİDİNCE DAHA İYİ OLACAK
-Bir iki tane fok balığı ölünce dünyayı ayağa kaldıranlar 100 bin insan ölürken sessiz kalmasını ben yakıştıramıyorum.
-Esed gidince ne olacak diye soruyorlar. Bundan daha iyi olacak.
-Suriye'ye yönelik bir operasyonu destekliyor olmamız asla savaş çığırtkanlığı değildir.
CHP, ŞAM KATİLLERİNİN SIRTINI SIVAZLIYOR
-Komşuda yangın başlamıştır. İlk vuracağı yer biziz. O yüzden o yangını söndürmemiz lazım. Hala böyle bir adamı savunanlar var, ana muhalefet hala Esed'i savunuyor. Demek ki vicdanları buna elveriyor. Kimyasal silahlarla öldürülmüş çocukların fotoğraflarını görmeye hangı vicdan el verir. CHP'nin Şam katillerinin sırtını sıvazlıyor.
ODTÜ AÇIKLAMASI
Polisin üniversitelerde neden görev yapması gerektiğini istediğimiz ortaya çıktı. Böyle bir şeye müsade etmemiz mümkün değil. O başörtülü kızlarımız diğer öğrencilerin hakkı neyse o hakka sahiptir. Gereği neyse yapılır. Artık onların istediği Türkiye çok eskilerde kaldı.
BAŞKANLIK SİSTEMİ
Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarında başkanlık sistemini olmazsa olmaz görmediklerini belirterek, "Ama bu konunun üzerinde çalışmak, bu konunun üzerinde tartışmak herhalde bir günah değildir. G20'ye gelen ülkelerin neredeyse yüzde 80'i başkanlık sistemiyle yönetiliyor, böyle bir tablo var. Dünyanın gerçeklerini görmek durumundayız. Dünya ekonomik yapısı içinde yüzde 90'ı ekonomik ağırlık olarak G20 teşkil ediyor. Bütün bunlardan bir ders çıkarmamız lazım. Neredeyiz, nereye gidiyoruz. Çok yoğun, pratik neticeler alabilmek, işler yapabilmek istiyorsak sistemin gözden geçirilmesi ve bu sistem içinde de çok daha süratle üretim yapabilecek imkanlara kavuşmamız lazım" dedi..

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209