"Bu suçlama benim için en ağır ceza"

İşte Başbuğ'un ifadesi

Bülent CEYHAN / AHT

hakime son olarak, "Son olarak bir genelkurmay başkanının bir terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanması, bu bana verilecek en büyük cezadır. Bunun bu şekilde söylenmesi bile verilecek en büyük cezadır. Bundan daha büyük cezanın olabileceğini ben düşünmüyorum. Takdir mahkemenizindir, bizler gelip geçiciyiz ancak sizler tarihe not düşeceksiniz" dedi.

YARGILAMA YÜCE DİVAN'DA YAPILSIN
Avukat İlkay Sezer ise, Başbuğ'u savunması sırasında Anayasa'da 148. maddede yapılan değişiklik sebebiyle yargılamanın Yüce Divan'da yapılması gerektiğini söyledi.

"KAĞIT PARÇASI" VE "BORU" AÇIKLAMALARI
Öte yandan savcılık sorgusunda İlker Başbuğ'a 'kağıt parçası' ve 'boru' açıklamalarının sorulduğu öğrenildi. Başbuğ'a savcı Kansız'ın, 'Düzenlediğiniz basın toplantısında soruşturmaya ve davaya konu olan olaylarla ilgili, 'kağıt parçası' ve 'boru' kelimelerini içeren bazı açıklamalar yaptınız. Bu açıklamalardaki amacınız nedir?" şeklinde soru yönelttiği belirtildi. Başbuğ'un bu soruya karşılık, "Ben Türk Silahlı Kuvvetlerinin başkanıydım. Bu açıklamalarım iyi niyetli açıklamalardır. Başka bir niyet yoktur. Komutan olarak TSK'ya moral vermek niyetinde yapılmış açıklamadır" dediği ifade edildi.

Haber Kaynağı : Haberturk.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209