'Yunanistan'ın tahvil takası tek seferlik'

Portekiz Maliye Bakanı Vitor Gaspar, Yunanistan'ın tahvil takasının tek seferlik bir olay olduğunu söyledi.

'Yunanistan'ın tahvil takası tek seferlik'

Gaspar, Peterson Institute'te yaptığı konuşmada, Yunanistan'ın özel sektör kreditörleriyle yaptığı tahvil takas anlaşmasının kendine münhasır bir olay olduğunu belirterek, ülkesinin böyle bir çaba talep etme niyeti olmadığını vurguladı.

Portekiz Maliye Bakanı, Yunanistan'ın tahvil takas programının Avro Grubunca tek seferlik bir girişim olarak kabul edildiğine ve bu olayın tekrarlanmayacağına dikkati çekti.

Ağır borç kriziyle mücadele eden Portekiz geçen yıl mayıs ayında Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 78 milyar avro değerinde yardım anlaşması yapmıştı.

Piyasalarda, ekonomisinin bu yıl yüzde 3'ten fazla daralacağı, işsizlik oranının ise yüzde 14'ü geçeceği tahmin edilen Portekiz'in ikinci kurtarma paketine ihtiyaç duyulmasından endişe ediliyor.

Maliye Bakanı Gaspar'ın Washington'da IMF yetkilileriyle bir araya gelmesi bekleniyor. IMF sözcüsü, görüşmenin gayri resmi olmasının ve ülke ekonomisindeki son gelişmelerin ele alınması için fırsat yaratmasının beklendiğini ifade etti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209