SOCAR, TANAP için kesenin ağzını açtı

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkanı Rövnag Abdullayev, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin finansmanı konusunda problem olmadığını söyledi.

SOCAR, TANAP için kesenin ağzını açtı

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnag Abdullayev, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) finansmanı konusunda problem olmadığını, eğer gerekirse 30 milyar dolardan fazla kaynağın bulunduğu Azerbaycan Devlet Petrol Fonu'ndan destek alınabileceğini bildirdi.

Abdullayev, Petkim'in iştiraki Petlim ile Hollandalı APM Terminals şirketi arasında, Aliağa Kompleksi'nde kurulacak konteyner limanının işletilmesi konusunda nihai anlaşma imzalanmak üzere yapılan ön anlaşmaya ilişkin düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TANAP Projesi'nin finansmanında sorun olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Abdullayev, Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak projenin finans bulması konusunda hiçbir problem bulunmadığını söyledi.

Abdullayev, geçtiğimiz hafta SOCAR'ın 500 milyon dolarlık Eurobond ihraç ettiğini ve 4,6 milyar dolarlık teklif geldiğini belirterek, ''TANAP Projesi'nin finansmanı konusunda problemimiz yok. Azerbaycan Devlet Petrol Fonunda 30 milyar dolardan fazla kaynak var. Eğer problem olursa ve ihtiyaç duyulursa bu fondan da destek sağlanabilecektir. Ama ben problem görmüyorum'' şeklinde konuştu.

TANAP Projesinin Nabucco projesi için hiçbir problem yaratmayacağını kaydeden Abdullayev, bu projelerin birbiri için sinerji yaratacağını ve değer getireceğini vurguladı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209