Kodak'ın Türkiye temsilcisi garanti verdi

Eastman Kodak'ın Türkiye temsilciliğini yürüten Nart ve Nart Bilişim, Kodak'ın iflas koruma başvurusuna ilişkin, mal ve hizmetlerin Türkiye'de müşterilere ulaştırılmasının normal bir şekilde devam edeceğini bildirdi.

Kodak'ın Türkiye temsilcisi garanti verdi

Nart ve Nart Bilişim'den yapılan açıklamada, Easmant Kodak şirketi ve Amerika'daki iştiraklerinin gönüllü olarak bölüm 11 ticari yeniden yapılandırma başvurusunda bulunduğu hatırlatıldı.

Mal ve hizmetlerin, Türkiye'de müşterilere ulaştırılmasının normal bir şekilde devam edeceği belirtilen açıklamada, ''Şirket 950 milyon dolarlık finansman teminini garantilemiştir. Kodak'ın yeniden yapılanması, karlı ve sürdürülebilir kurumsal yapısını sağlamak içindir'' ifadelerine yer verildi.

Kodak Eastman Üst Yöneticisi (CEO) Yönetim Kurulu Başkanı Antonio Perez ise konuya ilişkin değerlendirmesinde, Kodak'ın kurumsal dönüşümünü tamamlamak için önemli bir adım attığını belirterek, şunları kaydetti:

''Dijital ticari faaliyetlerimizi yaratırken zaten belirli geleneksel faaliyetimizi sonlandırdık. 13 üretim tesisimizi ve 130 laboratuvarımızı kapattık ve iş gücümüzü 2003 yılından bu yana 47 bine düşürdük. Şimdi bu dönüşümü maliyet yapımıza ve bazı fikri mülkiyetlerden efektif olarak para kazanmaya yönelerek kazanmamız gerekmektedir. Paydaşlarımızla birlikte çalışarak dünya çapında bir dijital görüntüleme ve ürün teknolojileri şirketi çıkarmayı umuyoruz.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209