IMF başkanından iyimser açıklamalar

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonomi ile ilgili sevindiren açıklamalar yaptı.

IMF başkanından iyimser açıklamalar

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonominin yavaş yavaş ''dipsiz uçurum''dan uzaklaştığını söyledi.

Lagarde, Yeni Delhi'de bir konferansta yaptığı konuşmada, bazı ciddi zayıflıkların küresel finansal sistemi etkilemeye devam etmesine karşın finansal durumun yılın ilk dönemlerindeki kadar kaygı verici olmadığına dikkati çekti.

Küresel ekonomik durumun istikrarına yardımcı olmak için Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından alınan önlemlere atıfta bulunan Lagarde, ''Üç ay önce yakınında olduğumuz dipsiz uçurumdan yavaş yavaş uzaklaşıyoruz'' dedi.

Lagarde, finansal kuruluşların bu krizde yüksek düzeyde yayılma etkeni olduğuna işaret ederek, ''Bu, bize reformların nereye odaklanması gerektiğini gösterdi. Finansal kuruluşlar, büyüme etkeni olmalı, büyümenin önünde tehdit değil'' dedi.

IMF'nin Fransız Başkanı Lagarde, konuşmasında Hindistan ekonomisine de değinerek, Asya'nın üçüncü büyük ekonomisine bütçe açığını azaltmanın yanı sıra havaalanı ve liman gibi alanlarda altyapısını geliştirmesi tavsiyesinde bulundu.

Hindistan hükümeti, 2011-2012 mali yılında gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 5,9'u düzeyinde bulunan bütçe açığını 2012-2013 mali yılında yüzde 5,1'e çekmeyi hedefliyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209