Trablusşam ile Gaziantep kardeş şehir oldu

Lübnan'ın ikinci büyük şehri olan Trablusşam ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir anlaşması imzalandı.

Trablusşam ile Gaziantep kardeş şehir oldu

Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Türkiye'de elektrik üretme lisansı olan tek belediye olduklarını belirterek, "Gaziantep Belediyesi olarak, Trablusşam'a her konuda destek vermeyi vaad ediyorum" dedi.

Lübnan'ın ikinci büyük şehri olan Trablusşam ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir anlaşması, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız'ın da katımıyla imzalandı.

Trablusşam'da düzenlenen imza töreninde konuşan Özyıldız, Türkiye ile Lübnan arasında gelişen ilişkilerin, belediyeler arasında da olmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Kardeş şehir anlaşmasıyla, iki belediye arasında çok kısa zamanda geniş bir işbirliği yapılacağına inanıyorum" dedi.

Gaziantep Belediye Başkanı Güzelbey ise, açık hava müzesi gibi bir şehir olan Trablusşam ile kardeş şehir anlaşması imzalamaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Güzelbey, Trablusşam'da dağlık bölgede gezerken, bir çok nehrin boşa aktığını gördüğünü belirterek, "Eskiden su akar Türk bakar diye bir söz vardı. Artık biz bakmıyoruz. Buralardan elektrik üretiyoruz. Gaziantep 5 milyar dolar ihracatıyla, Türkiye'nin en büyük ihracat yapan şehirlerinden biridir. 2006 yılında Trablusşam ile başlayan ilişkilerimiz, şimdi yeni bir aşamaya geldi. Biz yap-işlet-devret sistemiyle, Gaziantep'de çöpten elektrik üretiyoruz. 'Çöp altındır' diyoruz. Yıl sonu 50 bin kişiye yetecek elektriği çöpten üreteceğiz" dedi.

Trablusşam Belediye Başkanı Nadir Gazal ise kardeşlik anlaşmasından çok şey beklediklerini ve iki belediye arasında birçok alanda işbirliği yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından iki belediye başkanı kardeşlik anlaşmasını imzaladı. Törene, Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, Tarihi Kentler Danışma Kurulu başkanı Metin Sözen, Gaziantep Belediye Meclisi'nin bazı üyeleri de katıldı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209