Putin: Yeltsin, Rusya’ya özgürlük verdi

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin’in döneminde çok hata yaptığını, ancak Rusya’ya özgürlük kazandırdığını söyledi.

Putin: Yeltsin, Rusya’ya özgürlük verdi

Moskova Teknik Müzesi’nde taraftarlarıyla buluşan Putin, kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Devlet başkanı seçilmesi durumunda hükümette değişim yapacağı sözü veren Putin, tepe lambaları ile Moskova trafiğini alt üst eden devlet araçlarının da azaltılacağını kaydetti.

Bir katılımcının “Yeltsin’in katıldığı toplantılardan utanç duyuyordum. Katıldığım uluslararası konferanslarda ülkemin başındaki adamın sarhoş olmasını görünce ağlıyordum” şeklindeki eleştirisine Putin, “Başkanlık çalışarak kazanılmıyor, bu bir kader” değerlendirmesinde bulundu. Rusya Başbakanı, “Bu kolay değil. Gerçekten de bazen uykusuz geceler oluyor, sürekli sorunlar ve bu sorunları düşünmek ve çözmek zorunda kalıyorsunuz. Yeltsin’e de kolay olmayan bir kaderin düştüğünü ifade etmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Yeltsin'i kast eden Vladimir Putin," Sorunlar vardı, ama o çok şey yaptı, yani bize özgürlük verdi. Bazı şeylerin gelip geçici değerler olduğunu düşünmüyorum. Belki çoğu şey tam tersi olarak yapılabilirdi. Ama ben yine de onu koruma altına almak isterim” diyerek Yeltsin’e sahip çıktı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209