G-8 zirvesi sonuç bildirgesi

G8 ülkeleri dışişleri bakanları, Suriye konusunda BMGK'ye, Kofi Annan tarafından belirtilen adımları acilen hayata geçirmesi çağrısında bulundu.

G-8 zirvesi sonuç bildirgesi

Almanya, Kanada, ABD, Fransa, İngiltere, İtalya, Japonya ve Rusya'dan oluşan G8 ülkelerinin dışişleri bakanlarının Washington'da iki gün süren toplantısının ardından sonuç bildirisi yayımlandı.

Bildiride, G8 bakanlarının, bir önceki toplantılarından bu yana Suriye'deki can kayıplarından ve insani krizden derin kaygı duymaya devam ettiği kaydedildi.

Bakanların, Kofi Annan'ın, tek tük vakalar dışında Suriye'deki şiddet olaylarında kırılgan bir kesinti yaşandığına dair raporunu memnuniyetle karşıladığı belirtilen bildiride, "Bakanlar, Annan tarafından belirtilen adımları destekler ve BMGK'yı, bir öncü gözlemci misyonunun derhal onaylanması dahil olmak üzere, bu adımları acilen hayata geçirmeye çağırır" ifadesi kullanıldı.

Bildiride, bakanların, Suriye yönetimine ve tüm taraflara, Annan'ın 6 maddelik planına tüm yönleriyle uymaları çağrısında da bulunduğu kaydedildi.

İran konusunda da G8 dışişleri bakanları, Tahran'a, nükleer programının barışçıl olduğuna dair uluslararası güveni yeniden tesis etmek için, "önkoşulsuz, yapıcı ve ciddi bir diyaloğa" girme çağrısı yaptı

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209