Eroğlu, Downer ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'i kabul ederek görüştü.

Eroğlu, Downer ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı binasında yapılan ve iki taraftan yetkililerin de katıldığı görüşme bir saat sürdü.

Downer, görüşmenin ardından KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrılırken yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, 22-24 Ocak'da New York Greentree'de yapılacak Kıbrıs zirvesinin başarıyla sonuçlanması için liderlerden ellerinden geleni yapmasını beklediğini söyledi.

Downer, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, ''görüşmelerde ilerleme sağlanamadığını, bu sebeple de Ocak sonu yapılması öngörülen Greentree zirvesine gitmeye gerek olmadığı'' yönünde basına yansıyan görüşü değerlendirmesi istenince, Hristofyas'la görüşmelerinde, kendisine böyle bir şeyden bahsetmediğini ve Hristofyas'ın 22-24 Ocak'ta Greentree'de yapılacak zirveye katılacağı intibası edindiğini kaydetti.

Downer, BM Genel Sekreteri Ban'ın, taraflardan önlerinde bulunan süre zarfında zirveye en iyi şekilde hazırlanarak, zirvenin başarıyla sonuçlanması için ellerinden geleni yapmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Bu arada, Eroğlu ve Hristofyas yarın akşam, Pile'de Downer'e yemekte bir araya gelecek.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209